Lentilele de contact inteligente de la Google vor deveni o realitate

Lentilele de contact inteligente de la Google vor deveni o realitate

Vă mai amintiți de lentilele de contact inteligente pe care Google dorea să le creeze? Ei bine acestea vor deveni realitate cu ajutorul lui Novartis.

Google Novartis

Novartis este numele companiei farmaceutice care va produce lentilele de contact inteligente, licențiind astfel tehnologia Google. Aceste lentile sunt create special pentru pacienții cu diabet și vor analiza fluidul de pe ochiul acestora, oferind măsurători ale nivelului de glucoză, în timp real. Datele vor fi transmise wireless către un smartphone, permițând utilizatorilor să își monitorizeze starea. Novartis are planuri mai mari pentru acest tip de lentile și intenționează să creeze unele cu ajutorul cărora să poată trata și persoanele care suferă de prezbiție, mai exact cei care nu pot citi fără ochelari. Mai mult de atât, există idei de implanturi direct pe globul ocular… lucru care pare destul de dureros…

Tehnologia este am putea spune, în scutece. Va dura destul de mult până FDA va aproba aceste lentile, însă recunoaștem faptul că reprezintă un progres destul de mare pentru ca acest concept să devină o realitate. Acesta este un proiect al diviziei de cercetare Google X, care se apropie cel mai mult de stadiul de realitate comercială. Implicarea lui Novartis în acest gen de proiecte poate atrage pe viitor și interesul competitorilor din domeniu, interesați și ei de ideile revoluționare vehiculate în presă atâta vreme.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: