Google ajută bolnavii de diabet cu o lentilă de contact inteligentă

Google ajută bolnavii de diabet cu o lentilă de contact inteligentă

Pentru că se pare că Google se ocupă cu orice în 2014, tocmai au anunţat o lentilă de contact inteligentă pentru măsurarea glucozei din sânge.

Google handling smart contact lens pentru diabetici

Deşi prin natura lor, lentilele de contact fac o treabă foarte bună în a să vadă mai bine, cei de la Google s-au gândit că pot îmbunătăţi această reţetă într-un mod foarte creativ. Practic, au introdus în ecuaţie un senzor şi un cip wireless pentru a crea o lentilă capabilă să măsoare nivelul de glucoză al unui diabetic pe care în secunda următoare îl trimite unui smartphone sau PC. Astfel, dacă în mod obişnuit este necesară o picătură de sânge din vârful unui deget pentru a măsura acest aspect al sănătăţii unui diabetic, cu lentila de mai sus lichildul lacrimal oferă aceleaşi informaţii în mod regulat.

Singura problemă, pentru că nu putea să nu lipsească una, este că respectivul dispozitiv este o creaţie din portofoliul laboratoarelor . Acesta din urmă  este numele unei divizii din cadrul Google care se ocupă cu concepte şi proiecte ce nu au neapărat legătură cu aria de activităţi a Google şi care, de cele mai multe ori, rămân doar concepte. Apreciind utilitatea produsului, cei de la Google au promis că la un moment dat vor crea o astfel de lentilă, dar vor îmbunătăţi modelul actual prin introducerea unui LED care să avertizeze vizual purtătorul în cazul unei probleme.

Aparent, există deja nişte discuţii cu autoritatea americană pentru aprobarea medicamentelor în aşa fel încât lentila inteligentă să devină un produs comercial şi medical viabil. Cine ştie, în curând diabeticii probabil că vor avea o viaţă mai uşoară în a trâi cu această afecţiune.

Citește și: