12 oct. 2014 | 12:08

Prima atingere – Lenovo Yoga Tablet 2 Pro e prima tabletă cu proiector și subwoofer

ACTUALITATE
Prima atingere - Lenovo Yoga Tablet 2 Pro e prima tabletă cu proiector și subwoofer

Chinezii s-au întrebat unde folosesc oamenii tabletele și au ajuns la concluzia că facem asta în casă. Și dacă tot suntem în casă, Lenovo, o companie care este pe primul loc în industria PC-ului, a decis că acesta nu mai este de actualitate pentru a vedea filme sau pentru a ne distra în casă. Avem nevoie de altceva. 

lenovo yoga tablet 2 pro

Tableta Lenovo Yoga Tablet 2 Pro are 13,3 inci, așadar un ecran generos pentru cei care vor să se uite la filme, dar și un proiector inclus în partea circulară a ramei. Acesta folosește o aplicație specială și putem proiecta fotografii, filme, desene animate sau orice din browser. Ashton Kutcher a menționat că poți să pui desene animate sau o imagine mai visătoare, statică, pentru copilul tău, pe tavan. De asemenea, poți să te uiți în sufragerie la un film, fără să mai cheltuiești prea mulți bani pe un proiector mare și greu.

Caracteristici tehnice

Să fim sobri pentru o secundă și să vorbim despre caracteristicile tehnice ale tabletei, care nu e doar un truc de marketing. Are și alte elemente surprinzătoare. 

Procesorul e tot Intel Atom Z3745 ca la frații săi mai mici. Rulează Android 4.4 KitKat, iar ecranul este de 13,3 inci, cu rezoluție Quad HD, adică de patru ori mai bună decât rezoluția HD. Memoria RAM este de 2 GB, iar capacitatea de stocare de 32 de GB (cu microSD de 64 de GB).

lenovo yoga tablet 2 pro

Autonomia teoretică este de 15 ore, are o greutate de 950 de grame și 4G dacă dorim acest lucru. O altă parte care aduce un plus față de concurență (pe această piață se luptă cu Samsung Galaxy Note Pro de 12,2 inci și, s-ar putea, și cu Apple în viitorul apropiat) este difuzorul. Bun, trebuie să fie o tabletă de entertainment în casă, așa că e prima tabletă cu subwoofer inclus. Are două difuzoare frontale și un subwoofer JBL de 5 wați în spate. Se aude puternic, vă garantez.

Și Lenovo Yoga Tablet 2 Pro are o gaură pentru a fi agățată în cui, ceea ce o face potrivită și în bucătărie sau în avion. Dar poate fi pusă pe birou, cu ajutorul standului, pe pat, în brațe sau… oriunde, cu ajutorul proiectorului.

Prețul este la limita decenței, mult sub Samsung. 500 de euro. Ceea ce e bine.

IMG_2916

Concluzia noastră după prima atingere?

Eu nu sunt fanul tabletelor supradimensionate pentru că nu și-au găsit încă locul pe piață cu adevărat. Nu sunt un concurent pentru laptopuri și nici pentru tabletele mai mici. Sunt cumva stinghere.

Samsung Galaxy Note Pro 12.2 pe care l-am testat anul acesta nu știa ce voia să fie. I-am găsit singurul scop de a fi un dispozitiv secundar, foarte scump, pentru un om de afaceri, care să și-l pună pe birou și să vorbească la videoconferințe.

lenovo yoga tablet 2 pro

Tableta de 13,3 inci păstrează păcatul lipsei de portabilitate. Nu o vei duce peste tot în oraș. De asemenea, Lenovo nu oferă în standard o tastatură dedicată, ceea ce arată că nu se dorește a fi un concurent pentru laptopuri, mai ales că firma din Beijing nu dorește să-și canibalizeze produsele. Yoga Tablet 2 Pro e destinată casei, filmelor, muzicii, bucătarilor, celor care vor o tabletă pentru că nu mai folosesc laptop acasă.

Dacă tu te duci în fiecare zi acasă și nu mai muncești, ci folosești un dispozitiv doar pentru a te relaxa pe rețelele sociale, jocuri sau pentru filme, Yoga Tablet 2 Pro e un dispozitiv potrivit. Cred, fără să-i măgulesc gratuit, că Lenovo a găsit cumva o rețetă aproape normală pentru tabletele de dimensiuni mari. Lenovo s-a dus în casă, nu în afara ei. Nu s-a adresat celor care schimbă lucruri în mers, ci celor care vor să se relaxeze acasă. Am văzut proiectoare puse pe telefoane, vezi cazul Samsung, dar calitatea lor era slabă. Lenovo s-a folosit de balamaua deja existentă și i-a adăugat o funcție. Era cumva logic că acest lucru se va întâmpla. Prima impresie e pozitivă, iar proiectorul are o calitate excelentă.

lenovo yoga tablet 2 pro

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele