10 oct. 2014 | 08:45

Lenovo Yoga 3 Pro ar putea fi un Ultrabook perfect [VIDEO]

ACTUALITATE
Lenovo Yoga 3 Pro ar putea fi un Ultrabook perfect [VIDEO]

Compact, subţire şi incredibil de performant, noul Lenovo Yoga 3 Pro anunţat ieri la Londra are potenţialul de a fi sistemul ideal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În urmă cu ceva timp, cei de la Intel au anunţat o nouă familie de procesoare optimizate pentru sisteme foarte subţiri şi compacte. Era vorba de noua arhitectură Intel Maxwell, iar noul Lenovo Yoga 3 Pro este unul dintre primele ultrabook-uri care integrează un astfel de procesor. În proporţie semnificativă, acest nou procesor a făcut posibilă lansarea noului hibrid de la Lenovo.

La o diagonală de 13 inci, are doar 1,19 kilograme. Este cu 14% mai uşor şi 17 procente mai subţire decât Yoga 2 Pro, modelul de anul trecut. Display-ul folosit este aceeaşi creaţie impresionantă cu o rezoluţie de 3200 x 1800 pixeli. Designul general al sistemul este de asemenea neschimbat în comparaţie cu ceea ce am văzut în vechiul model. Aceste elemente nu sunt sub nici o formă negative, dar trebuie avute în vedere. Balamaua ce vă oferă posibilitatea să rabataţi monitorul la 360 de grade este de asemenea prezentă.

În rest, pe lângă un procesor Intel Core M-70, la interior mai aveţi standard 8GB de memorie DDR3 şi un SSD de 256GB, deşi va exista şi o versiune cu 512GB de spaţiu. Preţul de start va fi de 1350 de dolari, cu menţiunea că veţi avea şi un modul WiFi 802.11ac pe 5GHz. Până la sfârşitul acestei luni, veţi putea achiziţiona un Lenovo Yoga 3 Pro pe argintiu, portocaliu sau auriu. Am lăsat autonomia la sfârşit pentru că mi se pare cea mai spectaculoasă particularitatea a acestui model. Lenovo promite 9 ore departe de priză în condiţii de utilizare normală.

În cadrul aceluiaşi eveniment, a mai anunţat un hibrid interesant cu numele de Yoga 14. Acesta are 14 inci şi este menit sectorului business. Panoul folosit este Full HD, procesorul este un Intel Core i5 și are o placă video NVIDIA GeForce 840M. Partea de stocare este asigurată de o combinaţie între un SSD de 16GB şi un hard disk de 1TB. Pe lângă un preţ de start de 1200 de dolari, acest model va veni cu o autonomie de 8 ore.

yoga14.0

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele