King Jim, o nouă dovadă că până şi mouse-urile vin cu cameră în 2014

King Jim, o nouă dovadă că până şi mouse-urile vin cu cameră în 2014

Pentru că se poate, o companie japoneză, cu numele de King Jim, a anunţat zilele trecute

king jim mouse camera mousecam

Deşi este evident pentru toată lumea că la ora actuală foarte multe gadgeturi moderne vin cu o cameră foto digitală decentă, este incredibil ce idei mai au unii producători pe marginea aceluiaşi subiect.

În cazul în care nu existau suficient de multe dovezi că prea puţini dintre noi mai cumpără camere foto dedicate, o creaţie precum cea de mai sus are mari şanse în a scădea şi vânzările scanner-elor dedicate. Noul King Jim este soluţia cea mai rapidă şi eficientă în cazul în care vreţi să imortalizaţi rapid un document pe care să-l expediaţi unui contact prin intermediul PC-ului.

Disponibil începând cu 31 ianuarie, acest aparat poate fi folosit fără probleme atât ca mouse, cât şi pentru capturarea de fotografii, cu toate că are pe suprafaţa inferioară o cameră de doar doi megapixeli. Nici nu ne așteptam la mai mult. „Trendul” mouse-urilor cu cameră foto este abia la început, de altfel nici nu putem considera un trend până una alta. Am văzut și recentul Genius Cam Mouse, tot cu 2 MP. Probabil că, dacă va exista o preferință clară și un interes din partea consumatorilor pentru acest segment, vom vedea și mouse-uri cu niște camere de 8 MP sau chiar mai mult.

Deocamdată, mouse-ul Jim Kim este compatibil cu Windows 7 şi Windows 8, plus că se laudă a avea un mod de captură optimizat pentru documente, aspect care implică probabil abilităţi de autofocus. În altă ordine de idei, asta cu siguranţă nu se reflectă în imposibilitatea capturării de selfie-uri pentru Facebook.

Din momentul în care va ajunge pe piaţă, această jucărie va costa nu mai puţin de 40 de dolari.

Citește și: