Jolla a strâns 1,8 milioane de dolari pentru o tabletă ipotetică ce promite mult

Jolla a strâns 1,8 milioane de dolari pentru o tabletă ipotetică ce promite mult

Într-o perioadă în care prea puţini ar avea încredere în produsele unui brand mai puţin cunoscut, Jolla a reuşit să strângă 1,8 milioane pentru o tabletă pe Indiegogo.

jolla-tablet

Să începem cu începutul. Telefonul celor de la Jolla, o echipă de foşti angajaţi Nokia, nu a fost un succes masiv de piaţă. Cu toate că are un design decent şi vine din start cu abilitatea de a rula aplicaţii de Android, prea puţini internauţi s-au aruncat la o achiziţie. Trecând însă peste acest aspect, o eventuală tabletă a aceluiaşi producător se pare că a câştigat interesul internetului printr-o campanie de crowdfunding.

Au trecut mai bine de trei săptămâni de când am auzit prima oară de ce se chinuia să devină realitate printr-o campanie pe Indiegogo. Respectivul gadget avea nevoie de 380.000 de dolari pentru a se materializa şi, până la această oră, a strâns 1,8 milioane de dolari pentru acelaşi scop. În plus, bonusul financiar s-a reflectat în abilitatea tabletei de a suporta carduri microSDHC cu o capacitate maximă de 128GB şi în posibilitatea de a rula doua aplicaţii simultan în split screen.

Dacă va ajunge pe piaţă în luna mai 2015, cum a promis echipa de ingineri din spatele ei, aceasta va fi singura tabletă ce va rula sistemul de operare şi primul astfel de dispozitiv realizat prin intermediul unei campanii online de finanţare. Rămâne doar să sperăm că cei de la Jolla, după ce au strâns în mediul corporate un buget de investiţii de 42,2 milioane de dolari vor avea puterea financiară pentru materializa întregul amalgam de promisiuni.

În teorie, Jolla Tablet va fi construită în jurul unui display de 7,85 inci cu o rezoluţie nativă de 2048 x 1536 pixeli. Va avea un procesor pe 64 de biţi tactat la 1,8 GHz de la Intel şi o cantitate de memorie RAM egală cu 2GB. Spaţiul de stocare intern va fi de 32GB. La nivel software, pe lângă sistemul de operare open source, nu va lipsi posibilitatea de a rula aplicaţii de Android. În realizarea ei, accentul se va pune pe multitasking şi pe un management mai bun al resurselor hardware cu scopul de a putea rula cât mai multe aplicaţii fără probleme.

Cu peste 13.000 de persoane care s-au implicat în finanţarea ei şi o promisiune că internauţii vor putea să-şi exprime părerea vizavi de diferite funcţii, rămâne să vedem dacă Jolla Tablet va fi un concurent serios pentru iPad mini.

Citește și: