28 aug. 2014 | 09:10

IUNI U3 – un smartphone ieftin care ţi-ai dori să iasă din China

ACTUALITATE
IUNI U3 -  un smartphone ieftin care ţi-ai dori să iasă din China

Noi producători de telefoane apar precum ciupercile după ploaie, iar IUNI U3 este o dovadă a faptului că există loc în piaţă pentru jucători noi.

iuni-u3 high end smartphone china

Dacă cineva vă pune să numiţi zece producători de telefoane mobile, nu e deloc exclus să vă opriţi, din lipsă de inspiraţie, la cinci. Nu de alta, dar nu toţi ajung să fie subiecte de ştiri prea des, motiv pentru care, îi uitaţi. Cei de la IUNI reprezintă un exemplu de companie care tace şi face.

Deşi este foarte probabil să nu fi auzit niciodată de acest producător chinez de gadgeturi, noul IUNI U3 este argumentul pentru care s-ar putea să nu-l uitaţi prea curând. La un preţ final de 325 de dolari, fără conectare, smartphone-ul din imaginea de mai sus se luptă de la egal la egal cu sau . În primul rând, este construit în jurul unui display de 5,5 inci QHD produs de Sharp, protejat cu Gorilla Glass ce are o densitate de pixeli de 538ppi. De procesare se ocupă o combinaţie dintre un Snapdragon 801 quad core de la Qualcomm, 3GB RAM şi un spaţiu de stocare de 32GB expandabil prin intermediul unor carduri microSD. Camera principală de 13 megapixeli de pe spatele aparatului are f/2.0 şi stabilizare optică. Camera frontală pentru selfie-uri este de tip ultra-pixel şi are patru megapixeli. Rama aparatului este cât se poate de subţire, iar carcasa este realizată din aliaj de magneziu pentru un aer premium şi o greutate redusă.

IUNI U3 este la baza un dual SIM compatibil cu cele mai noi standarde LTE. Are o baterie de 3000 mAh şi rulează din start Android 4.4 KitKat. Va fi disponibil pe alb, negru şi verde începând de luna viitoare în China, iar dacă veţi face un efort să importaţi unul prin canale neoficiale vă veţi bucura să aflaţi că vine şi cu o interfaţă în limba engleză.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele