iPhone 6 ar putea fi „portofelul“ perfect, folosind tehnologia refuzată până acum de Apple

iPhone 6 ar putea fi „portofelul“ perfect, folosind tehnologia refuzată până acum de Apple

După câțiva ani de când Google, Samsung și alți producători au început folosirea cipurilor NFC în telefoane, Apple vrea să introducă unul în iPhone 6.

iPhone 6 pret

Cipurile NFC sunt destul de folosite în telefoanele cu Android, dar Apple a evitat până acum includerea lor în telefoanele sale. Totuși, iPhone 6 ar dispune de așa ceva, iar prima utilitate va fi plata prin atingere. Mai mult, aceste cipuri pot fi folosite și pentru o „împerechere“ rapidă a mai multor dispozitive pentru a trimite fișiere între acestea fără necesitatea conexiunii la Internet.

Citește și: iPhone 6 va avea o rezoluție neobișnuită, acum confirmată din trei surse diferite

În 2012, odată cu iOS 6, Apple a introdus aplicația Passbook, dar fără a duce mai departe plata cu telefonul. În Passbook ai la un loc cupoanele de reducere, biletele la evenimente sau chiar cardurile de loialitate. Potrivit The Verge, Apple a încheiat deja parteneriate cu Visa, MasterCard și American Express pentru a susține programul său de plată electronică.

Pentru ca Apple să aibă succes cu o astfel de soluție trebuie ca retailerii să dispună de terminale pentru plată. Un exemplu de cum vom putea plăti cu un iPhone este SEQR o soluție a Seamless disponibilă și în România. Google a încercat să promoveze astfel de soluții, dar punctele de plată încă lipsesc și retailerii nu au fost convinși că poate fi o investiție bună. Samsung a valorificat NFC în marketing și l-a folosit drept o cale rapidă de conectare a dispozitivelor sale pentru transfer rapid de fișiere.

NFC Google Wallet

Marea problemă a soluțiilor de plată prin NFC a fost dezinteresul oamenilor și al comercianților de a plăti, respectiv de a dezvolta infrastructura. Deși timpul ar fi redus, comercianții ar trebui să suporte costurile de implementare, dacă e cazul, sau să mizeze pe o tehnologie care nu crește peste noapte și aduce valoare doar pentru un număr redus de clienți.

Totuși, intrarea Apple în această lume ar reprezenta un plus pentru toți. MasterCard vrea să promoveze plata contactless, printr-un card special, companii ca Seamless promovează plata prin cod QR sau NFC, iar Google are deja în derulare un program. Odată cu Apple, ar fi popularizat procesul cum s-a întâmplat cu cititorul de amprente integrat în telefon. Pe 9 septembrie aflăm dacă e cazul.

Citește și: E oficial! iPhone 6 se lansează pe 9 septembrie

Cât despre iPhone 6, va avea un ecran Retina de 4,7 inci și va fi disponibilă într-o versiune cu ecran de 5,5 inci. Procesorul va fi un A7 produs de Apple, pe arhitectură de 64 biți, cel mai probabil va folosi 2GB de memorie RAM, iar spațiul de stocare ar putea ajunge la 128GB. Camera principală va fi de cel puțin 8 megapixeli, va avea un design schimbat față de ultimele modele și va dispune de cititor de amprente. Acesta ar fi folosit și pentru securizarea plăților cu telefonul.

Citește și: