15 nov. 2014 | 14:20

iPad Air 2 ajunge într-un magazin din România. Unde o poți testa înainte să cumperi?

ACTUALITATE
iPad Air 2 ajunge într-un magazin din România. Unde o poți testa înainte să cumperi?

iPad Air 2 este cea mai subțire tabletă Apple, este puțin mai bună decât modelul de anul trecut și este oficial în România. 

iPad Air 2 lansare in Romania (4)

iPad Air 2 este de câteva săptămâni la magazinele online, cine a dorit și-a putut-o cumpăra, dar abia vineri, 14 noiembrie, un magazin din România a adus-o și oficial spre prezentare, testare și încântarea publicului. „Playtech“ a avut deja tableta spre review și am găsit-o așa cum a fost toată linia de tablete Apple de până acum: cea mai bună dintre toate. Asta nu pentru că ar fi perfectă, ci pentru că dintre alte modele iese cel mai bine prin funcționalități, design și performanță. În definitiv, o cumperi pentru ce face, nu de la cine vine.

iPad Air 2 lansare in Romania (1)

iPad Air 2 în România, cel puțin în prima oră, n-a stârnit un interes prea mare din partea publicului. Poate publicul este prea ocupat să își facă lista de Black Friday, poate că este „încă un iPad“. Magazinul care a adus-o în România este Media Galaxy și s-a folosit de ocazie pentru a-și inaugura noul showroom din magazinul Feeria din zona comercială Băneasa. Media Galaxy este Apple Authorized Reseller și în showroom zona de demo dedicată produselor Apple ajunge la 35 de metri pătrați. Investiția se ridică la un milion de euro, se întinde pe 3.400 de metri pătrați și sunt disponibile 10.000 de produse electroIT.

iPad Air 2 lansare in Romania (2)

Dacă vrei să îți cumperi o tabletă iPad Air 2 trebuie să știi, totuși, că modelul de anul trecut nu este cu mult mai slab. iPad Air 2 este subțire și aceasta este cea mai importantă caracteristică a sa. Apoi, iPad Air 2 folosește noul procesor, un Apple A8x cu performanțe mai ridicate, dar nu cu mult față de iPhone 6 (cu A8). Dotările tehnice importante sunt camera foto de 8 megapixeli cu care poți filma în slow motion cu 120 de cadre pe secundă și senzorul Touch ID.

Ecranul de pe noua tabletă folosește o tehnologie nouă de fabricație care îl face mai potrivit folosirii în lumina directă a Soarelui, dar rezoluția și dimensiunea au rămas aceleași. Nici autonomia nu s-a schimbat, în rău sau în bine, ajunge la 10 ore de folosire în browsing. Recomandarea Playtech este să cumperi o iPad Air de anul trecut, dacă nu vrei să filmezi în slow motion și nu ai nevoie de o tabletă foarte subțire și de senzorul Touch ID. În România este bun doar pentru deblocarea dispozitivului deocamdată.

Sfatul Playtech: iPad Air 2 cu 16GB spațiu de stocare începe de la sub 2.400 de lei. Totuși, acest preț e valabil doar pentru versiunea cu WiFi, căci iPad Air 2 cu 16GB și 4G ajunge la aproape 3.000 de lei, dar iei Internetul peste tot cu tine. Dacă vrei însă o tabletă iPad mai mică, ai iPad mini de anul trecut, ecranul e Retina, și beneficiezi de conectivitate 4G.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele