29 aug. 2014 | 17:40

Cum să creezi cele mai populare jocuri mobile pentru copii [INTERVIU]

FEATURE
Cum să creezi cele mai populare jocuri mobile pentru copii [INTERVIU]

Playtech a stat de vorbă cu Paul Reiche, co-fondatorul studioului de jocuri Toys For Bob, creator al seriei de jocuri Skylanders.  

bun 2

Skylanders: Trap Team este al patrulea joc din serie și urmează să fie lansat în luna octombrie al acestui an. Jocul este creat special pentru copii dar, spre deosebire de alte jocuri pentru cei mici, Skylanders îmbină lumea reală cu cea virtuală. Mai exact, titlul funcționează în paralel cu o serie de jucării concepute special, jucării care prind viață pe ecran odată ce sunt așezate pe un portal – un gadget circular care se conectează la consolă.

Paul Reiche a pus bazele studioului Toys For Bob în 1989. De pe porțile companiei au ieșit jocuri precum Star Control, The Horde sau The Unholly War. Totuși, acum compania este cunoscută la fel de mult pentru jocul Skylanders, cât și pentru sutele de jucării care îl acompaniază.

Citește aici primele impresii despre Skylanders: Trap Team

Skylanders: Trap Team este primul joc al seriei care ajunge și pe tablete, cu ajutorul unor gadgeturi croite pentru acest mediu.

Am vrut să aflu ce i-a determinat pe cei de la Toys For Bob (companie subsidiară a gigantului Activision) să facă această trecere către tablete, având în vedere că restul jocurilor din serie fuseseră concepute special pentru console. În același timp, am fost curios să aflu cum se transformă un studio de jocuri într-o companie creatoare de jucării.

Interviul integral poate fi citit pe site-ul Adevarul.ro, iar cei care nu au răbdare să îl citească, îl pot asculta mai jos