Gamescom 2014 – Prima întâlnire cu Skylanders: Trap Team, un joc interesant, pentru cei mici

Gamescom 2014 – Prima întâlnire cu Skylanders: Trap Team, un joc interesant, pentru cei mici

La evenimentul Gamescom 2014, ce s-a desfășurat în Koln, am avut ocazia să încerc jocul Skylanders: Trap Team.

IMG_1301

Titlul este al patrulea din seria Skylanders și, la fel ca și jocurile anterioare, îmbină lumea reală cu cea virtuală printr-o serie de jucării.

Mai exact, Skylanders: Trap Team funcționează cu ajutorul unui gadget special care se conectează la consolă. Pe acel docking station, jucătorii pun jucăriile și, pe ecran, apar personajele corespunzătoare.

Citește și: Gamescom 2014 – DriveClub, prima impresie: racing next-gen doar pentru PS4

A fost prima dată când am încercat un astfel de joc și chiar am fost surprins într-un mod plăcut. Am fost încântat de ideea de a combina lumea reală cu cea virtuală și mi-a adus aminte de copilărie, când rafturile bibliotecii din cameră erau pline cu action-figures.

Grafica nu este spectaculoasă, dar este colorată și personajele sunt desenate într-un stil amuzant. Dacă aș avea 12 ani, nu pot să zic că nu mi-ar plăcea să îmi decorez camera cu cele 225 de figurine din Skylanders.

Gameplay-ul este simplu. Controlezi un personaj, te bați cu diverși inamici și le colecționezi ”sufletele” în capcane speciale – tot fizice și ele. După ce un inamic a fost capturat într-o capcană, jucătorul poate alege de a parcurge jocul și cu acesta.

Citește și: Gamescom 2014 – The Evil Within, prima impresie: jocul în care atmosfera face totul

Fiecare personaj are abilități și atacuri speciale și, cum sunt peste 225 de figurine, există un element de noutate de fiecare dată când luăm jocul de la capăt.

Trebuie menționat că, atunci când cineva cumpără jocul, primește docking-station-ul (denumit Portal), două personaje și două capcane. Totuși, producătorii m-au asigurat că jocul poate fi terminat și cu pachetul de bază, deci nu e nevoie să cumparați toate figurinele și toate capcanele pentru a vă distra.

În concluzie, cred că idea din spatele seriei Skylanders este una bună. Cei mici primesc atât un joc video, cât și o serie de jucării ce pot fi folosite independent de consolă.

Trebuie să vă mai zic că, la Gamescom, cei de la Toys for Bob, studioul din spatele seriei Skylanders, au anunțat că jocul va fi disponibil și pentru tabletă și vor lansa un Portal special pentru aceste dispozitive. Mai multe despre joc veți putea afla zilele următoare, când voi publica un interviu în exclusivitate cu Paul Reiche, unul dintre fondatorii studioului Toys for Bob. IMG_1308

Citește și: