Internet Explorer a devenit şi mai relevant după ce a depăşit Firefox

, 04 Mar, 13:40

După ce am renunţat să mai aruncăm o privire peste studiile legate de popularitatea browserelor, Internet Explorer tocmai a depăşit Firefox.

firefox-vs-internet-explorer

Cu mult timp în urmă, Internet Explorer era cel mai popular browser. Mulţi au considerat că, de unul singur, browser-ul celor de la Microsoft a reuşit să desfiinţeze Netscape. În urmă cu câţiva ani, însă, competiţia s-a înteţit, odată cu apariţia Google Chrome şi . Deşi dominaţia gigantului din Redmond s-a menţinut la acest capitol în mare parte datorită faptului că Internet Explorer vine preinstalat pe sistemele cu Windows, zilele trecute un nou studiu a confirma ceva interesant.

După Internet Explorer 8, care vine preinstalat în Windows 7, Internet Explorer 11 a devenit cel mai popular browser al momentului, depăşind cea mai populară versiune de Mozilla Firefox. Pentru un pic de istorie, merită să aveţi în vedere că IE11 vine preinstalat în Windows 8.1, dar, în luna noiembrie a anului trecut, s-a anunţat disponibilitatea sa şi pentru sistemele cu .  Cu alte cuvinte, în aproximativ cinci luni, de când şi-a făcut debutul în cea mai recentă versiune a sistemului de operare Microsoft, cel mai recent Internet Explorer ocupă locul al doilea la popularitate.

Având în vedere că astfel de studii ridică tensiunea utilizatorilor fanatici de Chrome şi Firefox, cei de la Net Applications, creatorii studiului, au detaliat sursa acestor concluzii. În total, a fost avut în vedere traficului generat de 160 de milioane de vizitatori unici pe 40 de mii de site-uri în luna februarie a acestui an.

internet-explorer-breakdown google chrome mozilla firefox studiu

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail