Update major: Internet Explorer 11 ajunge pe Windows 7

, 08 Noi, 10:10

După o lungă perioadă de teste şi verificări, cel mai nou browser realizat în Redmond, ajunge pe Windows 7.

microsoft internet-explorer-11-windows-7

Astăzi, Microsoft a lansat versiunea finală de Internet Explorer 11 pentru posesorii de sisteme cu Windows 7. IE 11, după cum îi zic apropiaţii, deşi va începe în următoarele săptămâni să se instaleze automat pe PC-urile cu Automatic Updates activat, poate fi descărcat din acest moment de pe download.microsoft.com. Automat, în prima etapă vor beneficia de un update utilizatorii de Internet Explorer care foloseau versiunile Developer Preview şi Release Preview.

Deşi schimbările estetice nu sunt revoluţionare, sub capotă s-au schimbat destul de multe lucruri în ceea ce priveşte noul software Microsoft. IE 11 aduce suportul pentru , aspect care ar trebui să se reflecte într-un avantaj de performanţă de aproximativ 30% faţă de versiunile anterioare de IE fără WebGL pe site-urile cu astfel de conţinut. În plus, faţă de Internet Explorer 10, pe majoritatea site-urilor ar trebui să sesizaţi o îmbunătăţire semnificativă de performanţă de aproximativ 9 – 10 procente. Fiind construit în jurul aceluiaşi motor de randare din Windows 8.1, noul IE încarcă pagini mai repede, rulează mai eficient scripturi JavaScript şi este mai rapid când vine vorba de elemente de interactivitate.

Tot de acum înainte, este redus impactul browser-ului asupra procesorului şi a autonomiei unui sistem. Conţinutul video HTML5 este redat fără plugin-uri suplimentare şi suportă cele mai noi standarde legate de drepturi de autor, subtitrări sau de redare adaptată la lăţimea de bandă.

Dezvoltatorii care vor să creeze conţinut optimizat pentru Internet Explorer au la dispoziţie IE 11 Tools. Acestea oferă o evidenţă măsurabilă asupra performanţei unui webiste şi asupra consumului de memorie. În acelaşi timp, include un portofoliu important de unelte pentru debugging de cod.

UPDATE:

Internet Explorer 11 vine cu suport pentru 25 de standarde web noi și oferă, după spusele lui Microsoft, desigur, „o experiență mult mai interactivă”.

Am instalat și eu browser-ul și momentan, în afară de viteza acestuia, care este sensibil mai mare decât a lui Chrome, alte îmbunătățiri nu am simțit. Probabil cu timpul voi ajunge să le observ, dacă nu este vorba doar de cele menționate în benchmark-uri.

microsoft_ie11_final_performance

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail