Intel vrea să reinventeze desktop-ul cu ajutorul conceptului Blackbrook

Intel vrea să reinventeze desktop-ul cu ajutorul conceptului Blackbrook

Intel este și el prezent la GDC – Game Developers Conference, asta dacă vă întrebați de ce sunt atâtea informații noi de la acesta.

Intel GDC 1

În ultima vreme aportul lui intel pe piața de portabil a fost unul foarte mare. Segmentul de ultrabook-uri a avut un succes răsunător, gigantul orientându-și acum atenția către piața de dispozitive All In One. După decenii în care computerul desktop a stat ori pe birou ori sub acesta, într-o cutie din ce în ce mai anostă, Intel vrea acum ca PC-ul desktop să se transforme într-un All In One. Pe de altă parte el va continua să promoveze componentele desktop, pentru că de acolo mai vine încă un profit deloc de neglijat.

Trendul înspre care se îndreaptă Intel este cel bun. Mulți dintre utilizatori au schimbat desktop-ul de acasă cu un laptop, care le oferă în primul rând mobilitate, performanță suficient de mare pentru activitățile pe care le prestează cu un PC, și ocupă și mai puțin spațiu. All In One-urile au fost și încă sunt un hibrid între cele două segment. Pe de-o parte avem un ecran mare, iar pe de alta componente de notebook sau direct integrate. Blackbrook este un astfel de sistem, care promite o putere de calcul superioară folosind procesoarele Haswell, însă și o experiență similară cu a unui desktop.

Chiar dacă All In One-urile au direcție ascendentă, mai avem mult până la dispariția totală a PC-ului, iar unul dintre motive este upgradabilitatea redusă a primelor menționate. Până atunci Blackbrook pare o soluție interesantă pe care producătorii o vor adopta în curând. Nu s-au spus prea multe lucruri despre configurația sistemelor, din acest motiv momentan nu avem mai multe detalii. Blackbrook va fi dotat de asemenea cu o cameră web inteligentă, RealSense Camera, care poate recunoaște gesturi, și o serie de microfoane pentru a oferi cea mai bună experiență pe convorbirile video.

Intel Blackbrook

Intel GDC 4

 

Intel GDC 5

Intel GDC 2

Intel GDC 3

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: