Vânzările de PC-uri au scăzut semnificativ în 2013, din nou

Vânzările de PC-uri au scăzut semnificativ în 2013, din nou

Vânzările de PC-uri desktop, au scăzut și în 2013, semnificativ față de anul trecut, în special în perioada sărbătorilor, conform unui raport Gartner. 

Vânzările de PC-scad semnificativ in fiecare an

Nu este un lucru neașteptat, însă modul în care vânzările de PC-uri continuă să scadă este destul de îngrijorător pentru companii. Motivul este desigur aprecierea din ce în ce mai mare a deispozitivelor mobile, sau a notebook-urilor, care au devnit o necesitate pentru consumatorul de rând. Totuși, scăderea este semnificativă, anul trecut, în 2013, fiind vândute aproximativ 316 milioane de PC-uri, în comparație cu cifra pentru 2012, de aproximativ 350 milioane de unități. Până acum, scăderea în ceea ce privește vânzările de PC-uri era de aproximativ 4 procente de la an la an, în 2013 aceasta ajungând la aproape 10 procente.

Prima scădere a acestui segment a fost înregistrată în 2011, în momentul în care au avut loc transformări vitale a modului în care comunicăm, iar internetula  avut cea mai mare creștere în rata de adopție, de până atunci. Un al doilea moment critic pentru industria PC-urilor a fost în 2012, când tabletele și smartphone-urile au fost considerate cele mai importante dispozitive. Valoarea de aproximativ 316 milioane de PC-uri vândute a fost înregistrată și în 2009, însă a tunci a fost desigur vina crizei economice.

Cert este că anul acesta se anunță a fi un an foarte greu pentru producătorii de componente și de PC-uri, având în vedere că cifra de vânzări așteptată în rapoartele de final de an, este mai mică decât cea din 2013. PC-urile desktop nu au murit, așa cum încearcă să forțeze nota multe dintre site-urile din industrie. Acest segment se reprofilează către utilizatorii profesioniști și atât.