Intel anunţă noul său mini sistem într-o placă – MinnowBoard Max

Intel anunţă noul său mini sistem într-o placă - MinnowBoard Max

Placa de mai jos, MinnowBoard Max, este similară ca funcţionalitate cu Raspberry Pi, cu marea diferenţă că funcţionează pe arhitectură X86.

intel minowboard-max

Este incredibil cât de mici pot deveni computerele personale, cu un pic de voinţă din partea dezvoltatorilor de hardware. Creaţia de mai sus este o dovadă clară a acestui fapt.

în colaborare cu CircuitCo, aceasă placă ar părea comparabilă cu un Raspberry Pi, în primul rând ca funcţionalitate, în al doilea rând ca dimensiune. În realitate, însă, această placă este un pic mai mare. Este de forma unui pătrat cu latura de 10 centimetri, pe când un Raspberry este mult mai compact. Acesta din urmă are doar 8,5 x 5,6 centimetri. În schimb, creaţia celor de la Intel nu mai are handicapul major de a fi limitată la aplicaţii pe arhitectură ARM.

Clasificat ca fiind un Single Board Computer, acest SBC nu numai că este construit în jurul unui procesor Intel Atom E3800, dar intră în istorie ca fiind şi unul dintre ce suportă instrucţiuni pe 64 de biţi. În plus, are un IGP Intel HD 400 suficient de performant pentru o varietate foarte mare de aplicaţii. Nu lipseşte nici măcar o cantitate de memorie RAM integrată pe placă sau un controller de stocare.

Din start, MinnowBoard Max va fi disponibilă în două variante. Prima va avea o valoare de 100 de dolari, cu un Atom single core şi 1GB RAM, pe când a doua va costa 130 dolari, dar va face saltul la un Atom Dual Core şi 2GB RAM. În funcţie de scenariile pe care le aveţi în minte, ambele vor fi din start compatibile cu Android 4.4 KitKat sau aproape orice distribuţie de Linux.

Citește și: