Intel isi actualizeaza „micutul” – NUC trece pe Haswell

Intel isi actualizeaza

La cateva luni dupa un , cei de la Intel si-au actualizat micutul sistem cu un procesor Haswell si suport pentru 4K.

intel nuc haswell 2013

reprezinta viziunea celor de la Intel asupra unui sistem HTPC care nu mai are nevoie decat de memorie RAM si o unitate de stocare mSATA pentru a fi functional.

A ajuns deja la a patra generatie, ocazie cu care, cei de la Intel si-au denumit creatia de mai sus D54250WYK. Aceasta este dotata cu un Intel Core i5 – 4250U  si un IGP HD Graphics 5000. Acesta din urma, pe langa faptul ca este capabil si de ceva gaming fara pretentii, este capabil sa impinga continut la rezolutie 4K prin intermediul intefetei DisplayPort 1.2. Ca si conectica, pe langa un Gigabit Ethernet, mai are un HDMI 1.4a, 4 porturi USB 3.0, doua pe fata si doua pe spatele dispozitivului, plus un port audio de 3,5 mm care functioneaza atat ca iesire audio cat si ca intrare de microfon. Pe partea din fata mai este prezent un senzor infrarosu care ar trebui sa faciliteze interactiunea prin intermediul unei telecomenzi universale.

Suporta un maxim de 16GB de memorie DDR3 la 1600MHz, iar alimentarea se realizeaza prin incarcatorul de 19V/65W inclus in pachet. Ca tehnologii avansate, vine cu Turbo Boost Technology 2.0 si suport pentru Quick Sync. Daca ideea de Turbo Boost nu e nici o surpriza ca se ocupa cu cresterea dinamica, in functie de cerinte, a frecventei procesorului, Quick Sync e responsabila de decodarea/encodarea hardware a continutului video.

In comunicatul de presa, sunt promovate destul de intens abilitatile 4K ale platformei. Sunt curios cati vor face un efort financiar supraomenesc pentru a-si lua un monitor high-end UltraHD doar pentru a-l conecta la noul NUC.