În Coreea există o rețea LTE de 3,7 Gbps, creată într-un experiment

În Coreea există o rețea LTE de 3,7 Gbps, creată într-un experiment

Cu toate că ne-am obişnuit să vedem viteze foarte mari de trafic atunci când lucrăm cu conexiuni LTE, se pare că mai e mult până la viteza maximă.

Nokia Coreea SK operator experiment LTE

Cele mai multe smartphone-uri actuale suportă transfer de date printr-o rețea LTE sau 4G. Acest aspect se traduce prin obţinerea unor rate de transfer similare cu cele pe care le vedeţi acasă printr-o conexiune la internet prin fibră optică. Se pare însă că există mari şanse ca o conexiune LTE să depăşească detaşat pragul maxim oferit de gigabit ethernet.

Zilele trecute, două echipe de cercetători de la Nokia şi operatorul de telefonie sud coreean SK Telecom au făcut un experiment. Acesta viza obţinerea unei viteze foarte mari pe rețea LTE. Pragrul atins în urma acestui proiect a fost de 3,7Gbps, iar testului folosit a fost transferul unui fişier de 5GB care a durat doar 11 secunde. Pentru a înţelege mai bine saltul de performanţă, gândiţi-vă că majoritatea sunt limitate la 150Mbps, în timp ce cele mai performante dintre ele ajunge până la 300Mbps ().

Deşi este vorba doar de un experiment, rezultatul este fabulos. Partea proastă este că va mai dura mult timp până vom vedea smartphone-uri, tablete sau modem-uri, pe care să le puteţi achiziţiona, capabile de acele viteze. Ca urmare, pentru alţi câţiva ani, puteţi să vă puneţi în cui pofta de a descărca un film HD în 11 secunde.

Citește și: