Imaginea unui nou proiector Seiko Epson e sensibilă la atingere

Imaginea unui nou proiector Seiko Epson e sensibilă la atingere

Pentru a demonstra că uneori tehnologia trebuie modernizată, a fost creat un altfel de proiector sub brandul Seiko .

seiko-epson

Există câteva clase de produse care par a fi ancorate radical în trecut. Printre acestea se numără care ar putea fi trecut cu vederea, într-un mod eronat, dintr-un set de alte zece variante. Modelul în cauză poartă numele de Seiko Epson EB-595WT şi s-ar putea să fie primul produs de serie cu abilitatea de a proiecta o imagine şi de a monitoriza şi executa comenzile iniţiate de un utilizatori obişnuiţi cu degetul pe imaginea de pe perete.

Fără a fi foarte mare, creaţia din imaginea de mai sus este un motiv de mândrie incredibil, chiar şi pentru o companie care are deja câteva modele similare în palmares. Marea schimbare, faţă de modelele anterioare şi acesta este că, în versiunile mai vechi, conţinutul proiectat era interactiv cu condiţia ca utilizatorul să nu de dezlipească de un stylus special. Doar în contextul în care vă jucaţi cu respectivul stylus pe perete, uşuraţi sarcina dispozitivului de proiecţie de a vă localiza rapid unde ţineţi mâina.

Scenariul descris mai sus era valabil în trecut. În cazul EB-595WT, suprafaţa proiectată devine touchscreen într-un mod mult mai convingâtor şi eficient. Practic, întreaga suprafaţă de proiecţie este acoperită în permanenţă cu raze infraroşu emise de un senzor. Când un deget perturbă respectivul câmp de raze, o cameră de captură intră în funcţiune pentru a aprecia cu precizie elveţiană dacă un anumit buton virtual este sau nu atins şi trebuie acţionat şi pe sursa de semnal. Sistemul folosit este atât de avansat încât o persoană poate desena forme simple cu degetul pe acel ecran virtual, iar dacă vorbim doar de manipularea unui cursor, mişcările a două persoane sunt recunoscute simultan.

Fără a fi făcut public un preţ comercial pentru acesta gadget inteligent, la ara actuală nu ştim decât că, începând cu 29 mai, îl vom vedea într-o parte dintre şcolile din Japonia.

Citește și: