Preţul de producţie al unui iPhone 6 e confirmat de IHS

Preţul de producţie al unui iPhone 6 e confirmat de IHS

Ca în fiecare an, la scurt timp după lansarea noului iPhone 6, cei de la IHS reprezintă autoritatea care ne detaliază preţul real de producţie.

IHS apple iphone 6 teardown

A trecut abia o săptămână de la lansarea oficială a noului iPhone 6 şi respectivul gadget deja a fost trecut prin tot felul de teste. , testat în detaliu, împuşcat cu o puşcă de calibru mare şi . O altă tradiţie prin care a trecut fiecare model anterior de iPhone ţine de preţul real de producţie.

În trecut, preţul pe componente al unui iPhone a variat între 188 şi 199 de dolari, niciodată reuşind să depăşească pragul psihologic de 200 de dolari, până acum. Cei de la IHS au făcut o analiză detaliată a fiecărei piese din interiorul noilor smartphone-uri Apple cu scopul de a afla, cu o anumită marjă de eroare, cât costă un iPhone 6 şi iPhone 6 Plus. Luând în calcul diferenţele de spaţiu de stocare, un iPhone 6 costă între 200 şi 247 de dolari, în timp ce un iPhone 6 Plus este un pic mai scump, sărind de la 216 până la 263 de dolari.

Cu alte cuvinte, înainte ca în SUA cineva să cheltuiască la un Apple Store 649 de dolari pentru iPhone 6 de 16GB, compania lui Tim Cook a investit în producţia aceluiaşi aparat 200 de dolari. Dacă intraţi în categoria celor care se simt frustrați când află marginea de profit a unei companii atât de mari, vă recomand să nu achiziţionaţi un iPhone 6 de 128GB. Nu de alta, dar modulul de memorie suplimentar costă în realitate 47 de dolari şi voi plătiţi 200 de dolari în plus pentru a vă bucura de el. Printr-un calcul simplu iese la iveală o cotă de profit de 69-70% pentru fiecare unitate vândută.

Deşi aceste valori nu reprezintă sub nici o formă o scădere a cotei de profit în comparaţie cu anii trecuţi, sunt curios cât de mare va fi creşterea trimestrială la capitolul încasări înregistrată de Apple.

Citește și: