Huawei vrea să vă atragă cu un smartphone foarte ieftin – Ascend Y550

Huawei vrea să vă atragă cu un smartphone foarte ieftin – Ascend Y550

Deşi chinezii au început să realizeze multe smartphone-uri high end atractive, Y550 face parte din polul opus al spectrului.

huawei_y550

În ultimul an a devenit din ce în ce mai evident că giganţii chinezi din domeniul smartphone-urilor nu mai scot pe bandă rulantă doar clone de iPhone şi Galaxy S. În schimb, se adresează segmentului de piaţă high-end cu propriile lor creaţii originale care arată foarte bine şi sunt dotate cu specificaţii de actualitate. este un argument imbatabil pentru acest trend.

Partea cea mai bună este însă că nu au uitat de unde au pornit, deseori lansând şi modele mult mai ieftine precum Huawei Ascend Y550. Acest model care va ajunge în Regatul Unit până la sfârşitul lunii, urmează să fie prezent şi în alte pieţe europene de luna viitoare. La un preţ de aproximativ 130 de euro, această creaţie se ascunde în spatele unui panou LCD cu diagonala de 4,5 inci. Are o baterie de 2000 mAh, în timp ce partea de procesare este asigurată de un procesor de ultimă generaţie Qualcomm quad core pe 64 de biţi tactat la 1,2 GHz. Va avea două camere, de 5 megapixeli pe spate, respectiv 2 megapixeli pe partea din faţă. Sistemul de operare preinstalat va fi Android 4.4 KitKat.

Iniţial va fi disponibil prin operatorul de telefonie britanic O2, dar în acelaşi timp va putea fi achiziţionat fără probleme de pe Amazon UK. Rămâne să aşteptaţi o perioadă pentru a vedea la ce preţuri va fi adus în România de către operatorii autohtoni.

Citește și: