HTC One Mini 2: mini One la maxi preț [REVIEW]

Trendul cu versiuni mini ale telefoanelor de top l-a pornit Samsung, cu Samsung Galaxy S3 Mini. La scurt timp după, toate companiile scoteau versiuni miniaturizate (și mai puțin performante) ale vârfurilor de gamă. Așa a luat naștere și HTC One Mini, ajuns acum la a doua versiune.

HTC One Mini 2 a ajuns la noi în redacție, și cum tot eu i-am testat și fratele mai mare – HTC One M8 – am zis să îl judec și pe el. Și cu toate că nu e bine ca un frate să fie judecat în funcție de performanțele celuilalt, s-ar putea ca lui HTC One Mini 2 să îi priască această comparație. 

HTC One Mini 2 ne-a fost oferit de către MarketOnline.

HTC Mini 2 (24)

Introducere

Nu am fost niciodată fanul smartphone-uilor supradimensionate. În prezent folosesc un telefon cu ecran de 4,3 inch și mi se pare suficient. Nu sunt fanul ecranelor de 5 inch, oricat de subțiri ar fi marginile care le înconjoară, dar nu îmi plac nici ecranele iPhone-urilor mai vechi, pentru că mi se pare aproape imposibil de navigat cu degetul mare pe 3,5 inch de sticlă.

HTC Mini 2 (2)

Sunt un fan al mișcării ”mini”, dar numai dacă telefoanele sunt suficient de bune încât să primească numele fraților mai mari și numai dacă prețul este și el miniaturizat. Ce rost are să-mi iau un smartphone ediție ”mini”, dacă găsesc o performanță mai bună, la un preț mai mic, la un model diferit al aceluiași producător?

La urma urmei, se încadrează HTC One Mini 2 în criteriile mele? Oarecum.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/HTC One mini 2/”/]

HTC One Mini 2 – Puncte pro

Designul poate fi comparat cu cel al HTC One M8, însă nu este identic. Are o construcție solidă realizată dintr-un aluminiu plăcut la privire și senzațional la atingere. Carcasa este mai aderentă și telefonul nu este genul care alunecă din mână. Totuși, spre deosebire de HTC One M8, care are un design unibody – dintr-o singură bucată de metal, HTC One Mini 2 are ceva mai mult plastic în construcție. Mai exact, în partea din față vedem o bandă din plastic negru. În rest avem difuzoarele frontale cu care ne-am familiarizat și aceleași linii rotunjite și elegante.

Performanța este bună în cazul acestui telefon. Configurația este cea găsită pe telefoanele vârf-de-gamă de acum doi ani, iar asta înseamnă că totul se mișcă fluid. HTC One Mini 2 poate fi folosit și pentru browsing, și pentru jocuri (nu chiar pentru toate jocurile) și pentru filme și multimedia. Este genul de telefon care nu agață decât dacă ții neapărat să-i testezi limitele.

HTC Mini 2 (22)

Sunetul este și el puternic și asta e un plus. HTC One și One M8 m-au impresionat cu difuzoarele puternice și pline de bass și, cu toate că One Mini 2 nu se ridică chiar la nivelul lor, sunetul scos este clar și melodios.

Sistemul de operare Android 4.4 KitKat vine cu interfața Sense preinstalată. În opinia mea, este una dintre cele mai frumoase launchere de Android, iar ecranul Blinkfeed este foarte util pentru cei obișnuiți să-și ia informațiile de pe rețelele sociale.

Camera foto de 13 megapixeli se ridică la standardul vârfurilor de gamă de anul trecut. Asta înseamnă că fotografiile sunt clare și detaliile sunt bune. Chiar și în condiții de lumină foarte scăzută, One Mini 2 se descurcă foarte bine. Pozele nu ies la fel de luminate ca în cazul lui HTC One M8, dar cu siguranță pot fi folosite pe rețelele sociale.

HTC One Mini 2 – Puncte contra

Ecranul este dezamăgitor. Sincer, aș fi sperat la un display full HD. Rezoluția HD nu mi se pare potrivită pentru versiunea mini a unui dintre cele mai reușite smartphone-uri de top a acestui an. Nu mă înțelegeți greși. Display-ul e bun, luminozitatea e decentă și culorile sunt reproduse destul de bine. Dar dacă tot plătesc 2.000 de lei pentru un gadget, nu merit un display full HD?

Prețul, că tot veni vorba. Mi se pare exagerat de mult să plătesc între 1.800 și 2.000 de lei pentru un smartphone din gama ”mini” care oferă mai puțin, din punct de vedere al hardware-ului, decât vârful de gamă de anul trecut, adică HTC One. Apropo de HTC One, acesta poate fi cumpărat la prețuri începând de 1.600 de lei

 

Citește și: REVIEW HTC One M8 – ”Acel” smartphone despre care vorbește toată lumea

 

HTC One Mini 2 – Specificații tehnice

VS

 

14:59 09.07.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video