HP Sprout este un computer futurist cu proiector şi touchpad gigant [VIDEO]

HP Sprout este un computer futurist cu proiector şi touchpad gigant [VIDEO]

Pentru că ideea de hibride nu trebuie să se rezume doar la sisteme portabile, cei de la HP tocmai au anunţat un pic ciudat, cu numele HP Sprout.

hp-sprout-2

 

Indiferent din ce unghi îl priveşte, HP Sprout nu este un sistem pe care l-ai mai văzut de zece ori de la alţi producători. Este complet diferit şi, cu toate că am văzut multe zvonuri pe marginea sa, este prima oară când îl vedem materializat ca fiind un produs comercial disponibil. Ideea de bază este simplă, . Partea futuristă constă în înlocuirea mouse-ului şi a tastaturii cu un proiector şi un touchpad. Astfel, interacţiunea se realizează ca şi cum aţi folosi un touchscreen, dar fără să staţi toată ziua cu mâna ridicată. Dacă nu era evident din pozeze alăturate, conceptul necesită o perioadă destul de lungă de adaptare.

Pentru că suntem totuşi în 2014, nu doar ideea este revoluţionară, ci şi tehnologiile care au stat la baza punerii sale în aplicare. Proiectorul integrat în partea de sus a ecranului de la HP Sprout este 3D şi foloseşte un sistem format din patru camere, ajutat de tehnologia Intel RealSense 3D, pentru a vă monitoriza în permanenţă mişcarea mâinilor. În acelaşi spaţiu este ascunsă şi o cameră de 14,6 megapixeli, un proiector HP pe tehnologie DLP şi o lampă LED. Practic, proiectorul funcţionează în permanenţă şi ca un scanner 2D sau 3D şi nu se rezumă doar la proiecţii. Touchpad-ul imens din partea de jos poate fi folosit fără probleme cu degetul, dar avantajele sale majore ies la iveală în tandem cu un stylus. Un mic creion inteligent poate fi folosit pentru desenare sau pentru manipularea ferestrelor deschise. Dacă aveţi nevoie să tastaţi rapid un email, o tastatură virtuală va fi proiectată instant.

În ceea ce priveşte PC-ul efectiv, pe lângă un ecran Full HD de 23 de inci sensibil la atingere, avem un procesor Intel Core i7, un Intel HD Graphics 4600 şi un NVIDIA GeForce GT 745A, 8GB RAM şi un hard disk de 1TB. Va fi disponibil pentru achiziţie începând cu 9 noiembrie pentru 1900 de dolari.

hp-sprout-3

Citește și: