13 dec. 2014 | 07:35

Heroes of Might and Magic III se pregăteşte să sosească pe mobile [VIDEO]

ACTUALITATE
Heroes of Might and Magic III se pregăteşte să sosească pe mobile [VIDEO]

Amatorii jocurilor de tip sau TBS se vor bucura să afle că popularul Heroes of Might and Magic III va fi portat pe mobile în ianuarie 2015.

homm3 heroes of might and magic 3

Seria de jocuri este una care a câştigat foarte mulţi suporteri de-a lungul anilor. Chiar şi dacă titlurile mai recente nu au fost la fel de atrăgătoare precum cele mai vechi, orice jucător de TBS-uri care se respectă a avut la un moment dat o fascinaţie cronică pentru Heroes of Might and Magic III. Cu toate că până şi în 2011 au mai fost lansate de către Ubisoft iteraţii pe aceeaşi reţetă, versiunile dinainte de 2000 au făcut istorie.

Pentru că până şi dezvoltatorul din spatele acestei francize recunoaşte că după Heroes of Might and Magic III interesul utilizatorilor a scăzut brusc, exact acea variantă va fi disponibilă pentru iOS şi Android începând cu 29 ianuarie 2015. Deoarece puterea unui iDevice din 2014 este net superioară unui PC de acum 15 ani, Ubisoft a decis să reinventeze grafic HoM&M III printr-o variantă HD, fără a modifica la nici un nivel particularităţi de gameplay.

Dacă nu aţi mai interacţionat niciodată cu un astfel de joc, sistemul de joc este destul de similar cu un RPG modern, cu excepţia faptului că, atunci când eroul vostru se deplasează pe hartă are o armată în spate ce iese la iveală doar în timpul unei confruntări. Partea Turn Based a ecuaţiei implică, după ce faceţi un număr limitat de mutări, să aşteptaţi o tură, până când inamicul vostru realizează acelaşi număr de mutări. Dintr-un punct de vedere, un joc de tip TBS are foarte multe în comun cu un joc de şah. Scopul final al fiecărei misiuni este de a vă dezvolta o armată puternică cu care să învingeţi toţii inamicii, adunând în acelaşi timp un amalgam de resurse.

Cei care au jucat jocul Heroes of Might and Magic III, pe vremea când era la modă, sunt convins că aşteaptă cu interes să vadă ce au reuşit să facă cei de la Ubisoft cu el în momentul în care s-au decis să-l porteze pe smartphone-uri şi tablete moderne.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele