01 iul. 2014 | 14:08

Headbones, căștile de alergat care funcționează doar prin vibrație [VIDEO]

ACTUALITATE
Headbones, căștile de alergat care funcționează doar prin vibrație [VIDEO]

Un proiect de pe Kickstarter promite căști potrivite pentru cei care fac sport și aleargă, mai ales că nu se introduc în ureche, ci se folosesc de urechea internă pentru a transmite semnalele audio. Headbones a strâns deja 68.000 de lire sterline pe site-ul de crowdfunding.

09f29888089ceb6c91aaf13f0fc6b068_large

Proiectul Headbones se va finaliza la 11 iulie, dar până atunci a fost finanțat de 934 de oameni din întreaga lume cu suma de aproape 68.000 de lire sterline.

Headbones arată ca un șnur de ochelari și nu sunt amplasate în ureche. Se folosesc de inducția prin os și stau în afara urechii, pe osul temporal. Ele se folosesc de proprietățile acustice ale craniului uman și trimit vibrații și semnal audio către urechea internă. Astfel, putem să auzim muzica la căști, dar să fim atenți și la ce se întâmplă în jurul nostru.

Headbones au un microfon incorporat și se conectează prin Bluetooth la telefon pentru a răspunde și a da apeluri. Pentru a răspunde la apeluri, Headbones au un buton lângă ureche.

Astfel, în locul difuzoarelor tradiționale, Headbones au o tehnologie bazată pe vibrație, care conduce sunetul spre urechea internă. Brațul din are sunt create este flexibil, pentru a se adapta la dimensiunea craniului. Dacă vrem să nu auzim nimic în jurul nostru, putem să conectăm niște căști la acest gadget și să le introducem în ureche.

Bateria disozitivului are o autonomie continuă de 10 ore sau de 300 de ore în stand by.

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele