Hackerii transformă site-ul Angry Birds în Spying Birds

Hackerii transformă site-ul Angry Birds în Spying Birds

Este incredibil ce impact pot avea asupra unor entităţi online, precum , zvonurile legate de colaborarea cu autorităţile americane şi britanice.

spying-birds angry birds hacked

La începutul acestei săptămâni, noi documente făcute publice de Edward Snowden confirmau faptul că mai multe agenţii de securitate din Statele Unite şi Regatul Unit preiau date despre utilizatori din Angry Birds. Nu a durat mult şi cei de la Rovio au negat vehement acuzaţiile. Din păcate, dacă ne uităm la ce a păţit , acest gest al lor a fost prea mic şi a venit prea târziu.

În mai puţin de 24 de ore de la publicarea veştii, pagina oficială a jocului a fost înlocuită cu imaginea de mai sus, formată din textul Spying Birds şi logo-ul National Security Agency pe fruntea păsării roşii din joc. Atacul folosit a fost de tip DNS (Domain Name System), deoarece adresa serverelor din spatele site-ului au fost înlocuite cu altele controlate de hackeri. Așadar, se pare că argumentele prezentate nu a fost suficiente pentru a convinge comunităţile de internauţi că Angry Birds nu este un instrument de adunat date despre jucători.

,,Desifigurarea a fost surprinsă în câteva minute şi corectată imediat. Datele utilizatorilor nu au fost expuse nici unui risc.” Încercând să aplaneze conflictul şi să liniştească comunitate de pasionaţi de Angry Birds, Saara Bergstrom – vicepreşedinte pe marketing la Rovio a oferit imediat nişte explicaţii în urma atacului.

Din punctul meu de vedere, o astfel de lovitură de tip Spying Birds s-ar putea să aibă un impact foarte puternic la capitolul vânzări, de care Angry Birds chiar nu are nevoie.

Citește și: