23 oct. 2014 | 08:10

Google reinventează mail-ul cu aplicaţia Inbox [VIDEO]

ACTUALITATE
Google reinventează mail-ul cu aplicaţia Inbox [VIDEO]

Aceeaşi echipă care a muncit câţiva ani pentru a perfecţiona interfaţa , a lansat în beta o aplicaţie de email pentru iOS şi Android cu numele de Inbox.

google gmail Inbox

În ultimii ani am început să fim asaltaţi de un număr semnificativ de emailuri, cele mai multe dintre ele relevante. Nu mai vorbim de spam, în schimb interacţionăm zilnic cu 20 sau 30 de mesaje pe care trebuie să le parcurgem cu un grad de atenţie mai mare sau mai mic.

Deoarece a devenit evident că nu interacţionăm într-un mod ideal cu căsuţa noastră de poştă electronică, cei de la au lucrat timp de câţiva ani la un proiect cu numele de Bigtop. Acesta avea ca scop reinventarea modului în care primim, sortăm şi parcurgem email-uri. Produsul ieşit din acel proiect cu numele de Inbox şi, momentan, funcţionează exclusiv pe bază de invitaţie. Este compatibil atât cu dispozitivele Android şi iPhone, iar în perioada imediat următoare are mari şanse să poată fi experimentat de către ce mai norocoşi dintre noi.

Majoritatea mesajelor din Inbox vor fi grupate într-un mod care vă încântă, indiferent dacă este vorba de un subiect comun sau un tip de conţinut. Astfel ar putea deveni mult mai uşor să parcurgeţi toate facturile care ajung în email. Tot ancorate în conţinutul mesajelor sunt câteva bucăţi de informaţie relevantă care, cu setările implicite, te vor face să fii mai deschis la mesaje pe care altfel le-ai putea ocoli. Pornind de la criterii greu de înţeles, precum tipul de ataşament din interior, puteţi găsi din doar câte atingeri un set de informaţii relevante ascunse într-un  mesaj electronic pe care l-aţi primit cu mult timp în urmă.

Printr-un sistem automat de oferit ajutor, cu numele de Assists, integrat în aplicaţie, la diverse tipuri de mesaje pe care le creaţi vor fi ataşate mici valori adăugate pentru a face mai uşoară harta destinatarului. Dacă organizaţi vineri seară o ieşire la restaurant, la mesajul de invitaţie, Assists se va asigura că fost ataşată şi o hartă până la destinaţie. Dacă un mail va fi mult mai  relevant peste trei zile, decât acum, puteţi asocia acestuia un clasic Snooze, pentru a fi notificat în legătură cu existenţa sa la momentul ideal.

Momentan, doar un număr foarte limitat de testeri au putut experimenta Inbox pe mobil sau web. Pentru a vă înscrie şi voi pe listă, cei mai bine este să trimiteţi un mesaj la adresa inbox@google.com şi să aşteptaţi o invitaţie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele