Google interzice interfețele modificate pe Android Wear, Auto şi TV

Google interzice interfețele modificate pe Android Wear, Auto şi TV

Deşi ne-am obişnuit să vedem tot felul de interfeţe proprietare pe dispozitivele cu Android, Google nu va permite aşa ceva pe Android Wear, Auto şi TV.

android-wear-user interface teme

În urmă cu câteva săptămâni, în cadrul evenimentului Google I/O, oficialii gigantului din Mountain View au detaliat trei platforme complet noi. Este vorba de , Android TV şi Android Auto. Toate urmează să-şi facă simţită prezenţa, într-un fel sau altul, în următoarea perioadă.

Din păcate sau din fericire, Google se pare ca nu va mai fi la fel de flexibil când vine vorba de opţiunile de personalizare ale celor trei sisteme de operare, cum a fost deja de câţiva ani buni când vine vorba de Android pe smartphone-uri şi tablete. Detaliile pe marginea schimbării de atitudine au fost făcute publice de David Burke, inginer Google, într-un interviu cu Ars Technica.

Burke a accentuat destul de mult faptul că atât software-ul în sine, cât şi interfaţa care îl acoperă vor fi controlate de către Google şi nu de către OEM, în fiecare dintre cele trei cazuri. Mai ales în cazul Android , unde ,,Interfaţa este cea mai mare parte a produsului”, aceasta va rămâne neschimbată indiferent de producător pentru a oferi utilizatorilor o experienţă consistentă.

Aparent, partea de personaizare din partea producătorilor de echipamente se va rezuma, în aceste trei cazuri, doar la servicii şi aplicaţii preinstalate. Samsung a confirmat deja că pe noul lor smartwatch Android Wear nu vor putea avea nici o variaţie a interfeţei TouchWiz şi nici a Magazine UX.

Deşi va mai dura mult până vom afla adevarata motivaţie din spatele schimbării radicale de strategie a companiei americane, este foarte probabil să aibă legătură cu procesul de update. Singurul motiv pentru care Apple poate lansa global, intr-o singură zi, o nouă versiune de firmware, are legătură cu controlul pe care îl are asupra iDevice-urilor, iar Google vrea să facă ceva similar cu Android Wear, TV şi Auto. În final, utilizatorii vor avea de câştigat, iar acesta este cel mai important aspect.

Citește și: