Google transformă Street View într-un oraș virtual. Cum poți explora digital lumea

Google transformă Street View într-un oraș virtual. Cum poți explora digital lumea

Google aduce strada în realitate virtuală. Folosind un telefon și o cască pentru o așa realitate ești gata să explorezi orașul altfel.

Avatar, casca Eboda pentru realitate virtuala (3)
Folosind o cască de realitate virtuală și un telefon, poți explora lumea din confortul casei. FOTO Răzvan Băltărețu/Adevărul

Dacă Google Street View ți s-a părut o idee bună, acum aceasta a devenit și mai bună. Această funcționalitate a fost adaptată pentru căștile de realitate virtuală de tipul Google Cardboard, E-Boda Avatar sau Samsung Gear VR. Deocamdată funcționalitatea este doar pentru Android. Dacă vrei să experimentezi realitatea virtuală pe străzi, nimic mai simplu.

Descarci aplicația, faci rost de o casca potrivită pentru telefon, activezi funcționalitatea printr-o dublă atingere a cercului cu săgeţi afişat pe ecranul telefonului în colţul dreapta-jos (după cum se vede în imaginea de mai jos), pui telefonul în cască și gata realitatea. Se poate schimba perspectiva de vizualizare prin mişcări de rotire şi înclinare a capului. Acestea vor fi interpretate de telefon prin giroscop și accelerometru.

Am testat și noi realitatea virtuală prin casca Avatar și am descris-o pe larg în review. „Ochelarii E-Boda Avatar pot fi cadoul perfect de Crăciun. Dacă eu, când eram mic, tot ce îmi doream era o consolă de jocuri cu casete (Terminator, pentru cine își mai amintește) cred că actuala generație de copii va crește așteptând sub brand un dispozitiv de acest gen“ – articolul complet este aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: