Google intenționează să renunțe la URL-ul din bara superioară a lui Chrome

Google intenționează să renunțe la URL-ul din bara superioară a lui Chrome

Google a renunțat de ceva vreme la afișarea indicelui http:// la începutul URL-ului, și acum experimentează cu ideea de a nu mai afișa deloc adresa unei pagini web.

Google intenționează să renunțe la URL-ul din bara superioară a lui Chrome

În locul acesteia, în browser-ul Google Chrome ar putea fi prezentă lângă numele site-ului, o căsuță de căutare disponibilă în permanență. Aceasta este desigur o modalitate foarte bună de a genera mai mult trafic din căutări directe pe motorul propriu, însă este și probabil o metodă destul de bună de a ajuta utilizatorii să evite atacurile de phishing. Această schimbare, ce poartă numele de ”origin chip” este în prezent testată pe Chrome 36. Actuala versiune stabilă de Chrome este 34. La fel ca și Mozilla Firefox, Google Chrome are o fereastră de 6 săptămâni între fiecare lansare a unei versiuni noi, așadar versiunea 35 ar trebui să apară în următoarele 2 săptămâni, iar 36 ar fi disponibil în prima săptămână din luna iulie a acestui an.

Cei de la Extremetech.com au reușit probabil să downloadeze versiunea 36, pentru că în momentul în care am încercat și noi, linkul de download era momentan nefuncțional. Având în vedere istoricul lui Google cu modificările aduse URL-ului, este posibil ca versiunea 36 de Chrome să dețină acest update. Utilizatorii trebuie să înțeleagă că acest ”origin chip” este de fapt un buton, ce va ascunde automat URL-ul, însă la apăsarea acestuia îl va dezvălui. Pentru site-urile de phishing, origin chip va menționa că site-ul nu este sigur, și va afișa numele complet al acestuia, nume care de multe ori este unul ridicol de lung, și probabil și greșit din punct de vedere gramatical.

Dacă utilizatorii se vor obișnui cu acest update, atunci le va fi mai ușor să recunoască aceste site-uri și să le evite.

Citește și: