Google experimentează cu aplicații Chrome fără pornirea browser-ului

Google experimentează cu aplicații Chrome fără pornirea browser-ului

O serie de utilizatori de pe un forum au descoperit secvențe de cod care relevă faptul că Google experimentează cu ideea de a rula aplicațiile din browser fără a necesita pornirea acestuia.

Google Chrome

Permițând aplicațiilor să se încarce fără a porni toate extensiile din Google Chrome, ar putea ajuta la economisirea de resurse pentru PC-urile utilizatorilor. Google lucrează de multă vreme să facă aplicațiile mai proeminente pe desktopul utilizatorilor, în special acum că mulți dintre utilizatori sunt familiari cu downloadul și execuția de aplicații pe smartphone-uri și tablete.

Magazinul de aplicații Chrome Web Store va deveni probabil ceva asemănător celui de la Apple, idee care este destul de realistă având în vedere competiția dintre cele două companii. Acesta ar fi următorul pas logic pentru Google. Dacă aplicațiile vor putea fi pornite fără ajutorul Chrome, atunci acestea se vor comporta la fel ca orice altă aplicație instalată pe PC și vor rula simultanși  HTML, JavaScript și CSS în afara browser-ului. Dezvoltatorii și utilizatorii de aplicații Chrome vor beneficia astfel de o libertate mai mare.

Nu se știe o dată de lansare oficială pentru acest sistem, Google spune că este vorba doar de un experiment. Știm însă că Google este destul de familiar cu aceste tipuri de lansări Beta.

Citește și: