Google are o surpriză în Android L pentru fanii sunetului de cea mai bună calitate

Google are o surpriză în Android L pentru fanii sunetului de cea mai bună calitate
Răzvan Băltărețu
Răzvan Băltărețu
13:22 06.07.2014

S-a zvonit că Apple vrea să renunțe la mufa de 3,5 mm pentru următorul iPhone în favoarea mufei Lightning. E puțin probabil, dar Google pregătește ceva.

AndroidL-3161

Încă de la primul iPhone, fiecare telefon și tabletă Apple au folosit mufa de 3,5 mm pentru conectarea accesoriilor audio, forțând astfel standardizarea pe care unii producători (ex.: Nokia) o țineau pe loc cu mufe de 2,5 mm. În primăvară, a apărut zvonul conform căruia Apple va înlocui celebra mufă cu output audio prin mufa sa. Nu va fi cazul, dar Google pregătește ceva similar în Android L: ieșire audio prin USB, notează GSMArena.

Prin această schimbare, cei care vor un sunet de mai bună calitate vor avea așa ceva. Ieșirea prin USB permite acest lucru, dar „împerecheată“ cu un amplificator extern. Astfel, telefonul sau tableta produc semnal audio digital fără amplificare sau conversie, iar de restul se ocupă gadgetul extern.

PREVIEW Cum se prezintă noua versiune de Android

Unii producători au oferit deja această funcționalitate, modificând Androidul, dar Google introduce funcționalitatea în versiunea stock. Pentru cei care au prins primul smartphone cu Android, HTC oferea așa ceva pe G1. Odată cu girul Google, producătorii de accesorii audio ar trebui să beneficieze de pe urma acestei noutăți. Totuși, la cum este ritmul de actualizare a telefoanelor la ultimele versiuni ale sistemului de operare,  este, deocamdată, un beneficiu potențial.

Galerie foto cu noutățile pe care le vei găsi în Android L

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Android L/”/]

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI