Apple se „împrietenește“ cu monedele digitale și acceptă prima aplicație pentru Bitcoin

, 16 Iun, 08:27

Apple arată puțină „iubire“ față de Bitcoin și începe să primească în magazinul său cu aplicații primele produse pentru așa ceva. Deja există produse care profită de noile reguli.

Bitcoin

Apple a început să le permită dezvoltatorilor să publice aplicații de tranzacționare a monedelor digitale, printre care cea mai cunoscută este Bitcoin. Coin Pocket este primul astfel de produs care să se lanseze în App Store și să fie un portofel digital pentru bitcoini. Prin aceasta, utilizatorii pot să trimită și primească Bitcoin și să verifice cursul de tranzacționare din trei surse diferite.

Pe lângă Coin Pocket, direct creată pentru monedele digitale, aplicația eGifter a fost actualizată pentru a permite plata prin Bitcoin. Apoi, Betcoin, o aplicație prin care utilizatorii pot plasa diverse pariuri, a făcut același lucru, permite plata prin monede digitale. Se poate ca acesta să fie un pas înainte pentru Bitcoin și alte produse similare.

Înainte de noua politică, dezvoltatorul Coin Pocket lansase aplicația drept una web, creată în HTML5, pentru a nu depinde de sistemul de review al Apple din App Store. Totuși, odată cu permisiunea în App Store, dezvoltatorul se poate folosi mai bine de hardware-ul telefonului, cum ar fi să utilizeze camera foto de pe acesta pentru a scana coduri QR, ușurând astfel procesul de plată.

Cât despre Bitcoin, cursul de schimb a ajuns la aproximativ 600 de dolari, după ce maximul a fost atins în 2013, când a depășit prețul aurului, adică 1.200 de dolari. Printre modele digitale cunoscute se mai regăsesc Litecoin, creată de un fost inginer Google, și Dogecoin, o monedă construită pe popularitatea câinelui Doge, o vedetă a Internetului. Mai trebuie spus că Apple taxează și plățile în aplicații, iar dacă acestea se realizează cu Bitcoin, atunci compania își va lua partea și așa.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail