Gionee GN9005 – cel mai subţire smartphone a devenit şi mai subţire

Gionee GN9005 -  cel mai subţire smartphone a devenit şi mai subţire

Deşi nu a ajuns încă pe piaţă, Gionee GN9005 se anunţă a fi cel mai subţire smartphone din lume, de doar cinci milimetri grosime.Gionee GN9005

Giganţi precum Samsung, Apple, HTC, LG sau Sony sunt într-o permanentă competiţie pentru a crea cel mai performant smartphone, cu cea mai bună cameră şi cel mai atrăgător design. Nu aceleaşi companii intră însă în cursa pentru cel mai subţire telefon inteligent.

De câteva luni bune, deţinătorul acestui superlativ absolut în specificaţii este , de doar 5.5 milimetri. E foarte probabil ca românii să recunoască respectivul aparat ca fiind , o variaţie a aceluiaşi dispozitiv. Acum, aceeaşi companie vrea să lanseze un dispozitiv şi mai compact. Cu numele de Gionee GN9005, gadgetul din imaginile alăturate se încadrează în 5 milimetri grosime. Cu alte cuvinte, acesta este noul deţinător al titlului.

Pentru că nu poţi realiza ceva atât de infim care să fie similar ca şi configuraţie cu un Galaxy S5, cei de la Gionee au făcut câteva compromisuri la capitolul dotări hardware. GN9005 are un display AMOLED de 4,8 inci cu o rezoluţie nativă 720p şi o densitate de pixeli de 306ppi. Certificat deja de autoritatea chineză TENAA, la interior, acesta ascunde un procesor quad core tactat la 1,2 GHz, 1GB de memorie RAM, o cameră frontală de 5 megapixeli şi una principală de 8 megapixeli. Rulează din start Android 4.3 Jelly Bean şi ascunde la interior o baterie de 2050 mAh.

Nu ştim încă un preţ oficial pentru acest smartphone, dar este foarte probabil să fie destul de accesibil, dacă avem noroc şi îl găsim altundeva decât în China.

Gionee-GN9005-TENNA

Citește și: