Gigabyte lansează o nouă placă de bază, Z97-HD3P

Gigabyte lansează o nouă placă de bază, Z97-HD3P

Plăcile de bază high-end sunt cele care se află deseori în atenția tuturor. Gigabyte Z97-HD3P este însă un model mai apropiat de cerințele unui consumator obișnuit.

Gigabyte-Z97-HD3P

E drept, deseori plăcile de bază high-end sunt cele prezentate pe toate site-urile de profil, însă pentru utilizatorii obișnuiți, rareori aceste plăci de bază se acomodează bugetului pentru un sistem nou. Gigabyte Z97-HD3P este o placă de bază pentru cei cu un portofel de dimensiuni normale, la grosime mă refer, și care vine cu suport pentru cele mai noi procesoare Intel Core. Placa este cel mai recent model entry-level pentru LGA 1150 și deține chipset-ul Z97 Express. Prețul acesteia este de aproximativ 100 de euro, chiar acceptabil, și vine cu 4 slot-uri pentru DDR3, un slot PCI Express 3.0 x16, unul x4, două slot-uri x1 și două slot-uri PCI clasice pentru combatibilitatea cu plăci mai vechi.

Există șase porturi SATA 3 6 Gb/s un port SATA Express care folosește două din porturile SATA 3 și un slot M.2 10 Gb/s. Alte tipuri de conectivitate includ porturi D-Sub, HDMI, DVI, 4 porturi USB 3.0 pe spate și conectori pentru încă două porturi pentru carcasă. Partea audio este asigurată de un controller Realtek ALC887 cu izolare foarte bună pentru zona respectivă. Cel mai probabil modelul va fi un best-buy pentru Gigabyte și asta pentru că oferă funcționalitate completă pentru orice fel de sistem fără SLI sau CrossfireX.