Gigabyte GA-X99-UD5 WiFi – O nouă placă de bază din segmentul high-end

Gigabyte GA-X99-UD5 WiFi - O nouă placă de bază din segmentul high-end

GA-X99-UD5 WiFi este cea mai nouă placă de bază a lui Gigabyte, care vine cu o mulțime de similarități cu fratele ei mai mare, X99-UD7 WiFi.

gigabyte_x99_ud5_wifi-Copy

Momentan aceasta este singura imagine cu această placă de bază Gigabyte, însă există și o listă de specificații utile pe care o putem consulta. Placa va face parte din seria Ultra Durable X99 a producătorului, având aceeași schemă de culoare ce combină portocaliu și negru, cu câteva accente gri. Interesant este faptul că se aseamănă foarte mult cu UD7 din punct de vedere dotări, și datorită acestui fapt va avea probabil un preț doar puțin mai mic decât a acesteia.

Dintre diferențele notabile dintre cele două plăci putem menționa existența unui buton OC și FastBoot pe care UD7 nu le deține, UD5 nu are portul USB DAC, și UD5 nu deține un heatpipe ce conectează radiatorul superior cu cel de PCI. Cam acestea sunt diferențele notabile dintre cele două plăci, lucru deloc rău pentru că înseamnă că putem achiziționa un UD7 la un preț foarte apropiat de UD5, însă consumatorii ar putea avea ceva probleme în diferențierea celor două plăci.

La capitolul specificații placa stă extrem de bine și are capabilități pentru 4 plăci SLI, doi conectori M.2 verticali pentru o compatibilitate ridicată, WiFi 802.11 AC și probabil și modul Bluetooth 4.0. Pe placă se mai află 10 conectori SATA III din care 4 care fac punte cu cele două porturi SATA Express, două bancuri de memorie Quad Channel DDR4, modul audio izolat cu capacitoare de calitate și butoane de Overclock și Debug.

Citește și: