GIGABYTE GA-6PXSVT – prima placă de bază cu un controller LAN de 10 Gigabiți a producătorului

GIGABYTE GA-6PXSVT - prima placă de bază cu un controller LAN de 10 Gigabiți a producătorului

GIGABYTE prezintă prima sa placă de bază pentru Socket 2011, ce beneficiază de prezența unui controller de LAN cu capabilități de transfer de până la 10 Gbps.

GIGABYTE GA-6PXSVT

Urmând trendul ascendent din punct de vedere al performanței și al vitezei de transfer, GIGABYTE încorporează un controller de 10 Gbps pe noua sa placă de bază destinată socket-ului LGA 2011. GIGABYTE GA-6PXSVT este numele complet al acestui model.

Placa este, desigur, destinată utilizatorilor de pe segmentul profesionist, cei care lucrează de exemplu cu o cantitate mare de date sau editorii de materiale video. Placa suportă de asemenea procesoare Intel Xeon E5-1600 V2 și E5-2600 V2 și până la 256 GB memorie de tip ECC, toate facilitățile necesare pentru construirea unui workstation sau server performant.

GIGABYTE GA-6PXSVT 2

10 Gigabit este un port de tip SFP+ alături de două porturi simple Gigabit și este propulsat de un controller Intel de generația a treia, 82599EN și o interfață cu latență foarte scăzută. Este aproape același tip de controller folosit pe plăcile de server și are acum avantajul că nu mai trebuie integrat cu ajutorul unei plăci de extensie pe PCI Express.

Placa de bază GIGABYTE GA-6PXSVT mai dispune de o serie de elemente gândite similar cu plăcile pentru servere, cum ar fi orientarea socket-ului și al sloturilor de memorie RAM pentru o eficiență ridicată a răcirii acestora sau orientarea conectorilor de SATA pentru a nu interfera cu sloturile de PCi Express.

GIGABYTE GA-6PXSVT 3

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: