CES 2014: Gigabyte Aorus X7, cel mai sexy laptop de gaming

CES 2014: Gigabyte Aorus X7, cel mai sexy laptop de gaming

Știu, sexy nu înseamnă neapărat subțire, însă, în domeniul tehnologic, ca și în alte situații, această caracteristică este apreciată și mai mult atunci când este asociată cu ”inteligență”.

Gigabyte Aorus X7 (4)

Gigabyte Aorus X7 este cel mai nou laptop de gaming al producătorului, și, dacă în cei câțiva ani cât am văzut laptop-uri de la acest producător, nu m-a impresionat nimic. Până acum. Gigabyte Aorus X7 este un ”monstru” din punct de vedere configurație, fiind exhipat cu două plăci grafice GeForce GTX 765M, practic primul laptop cu o configurație SLI cu cele mai noi plăci GTX. Rezoluția 1080p nu este poate la standardele actuale, și nu oferă o densitate mare pe display-ul de 17.3 inci, însă producătorul și-a îndreptat atenția pe construcția din aluminiu și pe partea de răcire. Greutatea acestui laptop este de 2.9 kg, măricică, însă mult mai redusă decât actualele notebook-uri de gaming. Laptopul are o grosime de doar 22.9 mm.

Sistemul de răcire este compus din 5 heatpipe-uri, două ventilatoare, și 4 guri de aerisire, toate bine așezate pentru a menține temperatura scăzută, a celor două plăci GTX și a procesorului intel Haswell. Conectica este foarte bună. Două porturi USB 3.0, două porturi HDMI, 4 boxe, (două pentru medii-înalte și două pentru frecvențe joase). Specificațiile includ configurații dual SSD sau HDD atât pentru viteză de lucru cât și pentru capacitate de stocare. Memoria RAM este de 16 GB și poate fi upgradată la 32 GB. Acumulatorul nu este punctul lui forte, însă Gigabyte spune că va rezista aproximativ 2 ore pentru gaming intensiv.

Prețul de pornire, în funcție de procesorul ales și de capacitatea de stocare, este de aproximativ 2100 dolari și poate ajunge lejer la 2800 dolari pentru configurațiile de vârf, și va fi disponibil undeva la finalul lunii februarie.

Gigabyte Aorus X7 (1)

Gigabyte Aorus X7 (2)

Gigabyte Aorus X7 (3)

Gigabyte Aorus X7 (5)

Gigabyte Aorus X7 (7)

Gigabyte Aorus X7 (8)

Gigabyte Aorus X7 (9)