Gigabyte construiește prima placă GTX970 pentru sisteme Mini-ITX. Putere mare în corp compact

Gigabyte construiește prima placă GTX970 pentru sisteme Mini-ITX. Putere mare în corp compact

Gigabyte este primul producător care vine cu o placă video GeForce GTX 970 într-un format mai redus, pentru sistemele Mini-ITX.

Gigabyte-GTX970-Mini-ITX-1

De ce contează atât de mult faptul că unul din producători, Gigabyte în cazul de față, vine pe piață cu o placă grafică de dimensiuni mici? Ei bine nebunia sistemelor de gaming înalte cât biroul a cam trecut. Mulți dintre cei care construiesc sisteme performante aleg soluții care ocupă cât mai puțin spațiu iar carcasele Mini-ITX sunt foarte căutate din acest punct de vedere.

GTX 970 este cel mai nou cip de la Nvidia și unul dintre cele mai performante de pe piață la ora actuală însă are și un avantaj, TDP-ul destul de mic, mai exact 145 W pentru GTX 970. Numele tehnic al plăcii de la Gigabyte este GV-N970IXOC-4GD și după cum spune și codul de produs are 4 GB memorie video dedicată.

Placa este puțin overckockată doar atât cât să demonstreze producătorul că poate. Mai exact 1067/1216 MHz față de valorile de referință de 1051/1178 MHz. Alimentarea plăcii se face cu un singur conector de 8 pini PCI Express. Sistemul de răcire deține 3 heatpipe-uri de cupru și un singur ventilator. Temperaturile în funcționare sunt desigur ceva mai mici decât valorile pentru placa de referință Nvidia GTX 970 și anume 62 de grade față de 76 grade. Producătorul nu a făcut rabat nici la conectori, placa având aceleași porturi ca una de dimensiuni normale, 2xDVI-D, DisplayPort și HDMI.

Ai crede că prețul pentru această jucărie va fi mai mare nu? Greșit, este exact 329.99 dolari, la fel cât a specificat Nvidia pentru GTX 970 varianta de referință.

Gigabyte-GTX970-Mini-ITX-2

Gigabyte-GTX970-Mini-ITX-3

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: