Gear VR Kit, o cască de realitate virtuală de la Samsung

Gear VR Kit, o cască de realitate virtuală de la Samsung

Existau de mult timp zvonuri referitoare la un kit de de la Samsung, dar este prima oară când îl vedem în imagini.

samsung-gear-vr-kit realitate virtuala

Pentru că au o putere financiară semnificativă, era inevitabil ca cei de la Samsung să nu îşi încerce norocul cu un kit de realitate virtuală, similar ca funcţionalitate cu Oculus Rift.

După ce în urmă cu câteva săptămâni cei de la Samsung au obţinut un trademark pentru , acum vedem pentru prima oară şi aspectul respectivului gadget. Va mai dura însă câteva luni până când acesta va deveni un produs comercial. Surse apropiate de companie au confirmat că aparatul de mai sus va veni în lumina reflectoarelor în septembrie la IFA 2014, context în care Gear VR va fi prezentat alături de Galaxy Note 4.

Spre deosebire de alte kituri de realitate virtuală aflate momentan în stadiu de dezvoltare, Gear VR îşi va lua semnalul de la smartphone-urile şi tabletele companiei prin intermediul unu cablu USB 3.0. Printr-un amalgam de senzori, vor fi urmărite mişcările utilizatorului cu scopul de a oferi o experienţă de gaming spectaculoasă şi imersivă.

Deşi nu au fost făcute publice detalii oficiale despre gadget, este foarte probabil ca, pentru funcţionare, în interiorul său să fie plasat un telefon Galaxy. Dacă vreţi să vedeţi ce se petrece în lumea reală, este suficient să apăsaţi pe un buton de pe marginea din dreapta şi, prin intermediul camerei principale de la smartphone, să vă fie oferit un stream live. Datorită benzi elastice şi pernelor de cauciuc de pe lateral, Gear VR se anunţă a fi destul de confortabil.

În mod evident, lansarea aparatului va fi anunţată alături de un SDK, pentru ca dezvoltatorii să înceapă să creeze imediat aplicaţii speciale de realitate virtuală.

Citește și: