Gamescom 2014 – DriveClub, prima impresie: racing next-gen doar pentru PS4

Gamescom 2014 - DriveClub, prima impresie: racing next-gen doar pentru PS4

Posesorii de Playstation 4 pasionați de jocuri cu mașini așteaptă cu nerăbdare luna octombrie, pentru că atunci se lansează titlul exclusiv DriveClub. Noi l-am testat la Gamescom 2014 și avem câteva impresii.

Drive Club

DriveClub este dezvoltat de cei de la Evolution Studios și se vrea un adversar pentru popularul titlu Grid 2. Jocul promite multă socializare, dar și multă viteză, totul îmbinat cu o grafică superbă. Cum l-am văzut eu?

În primul rând, grafica este, într-adevăr, frumoasă. Este, probabil, jocul de curse cele mai realiste texturi, umbre și medii pe care le-am văzut. Este la fel ca în trailerul de prezentare? Nu. Este superb oricum? Da.

Nu am fost niciodată un fan prea mare al jocurilor de curse. Prefer oricând o poveste bine-construită în fața unei întreceri repetitive. Totuși, am zis să dau o șansă titlului DriveClub, având în vedere cât de mult este promovat de către cei de la Sony.

Află și: Gamescom 2014 – PlayStation 4 te lasă să împrumuți un joc prietenilor

Din punct de vedere al controlului, pot spune că a fost o surpriză plăcută. Mi-a adus aminte de NFS: Most Wanted. Mașinile sunt destul de ușor de condus și cei care au puțină răbdare și cărora nu le este frică să folosească frâna din când în când, nu se vor izbi de pereți.


Asta nu înseamnă că vorbim despre un joc ușor. Cu toate că am pornit destul de bine, în scurt timp am reușit să ajung pe locul 12 în clasament și am rămas acolo până la sfârșitul cursei. Dar, cum ziceam, nu sunt mare amator de jocuri cu mașini, așa că am o scuză.

Apropo de izbitul mașinii în zid, sistemul de joc te depunctează în momentul în care ai intrat într-un perete, dar te punctează atunci când un drift îți reușește perfect, sau atunci când faci drafting o perioadă îndelungată.

Află și: Gamescom 2014 – The Evil Within, prima impresie: jocul în care atmosfera face totul

Nu am apucat să experimentez sistemul de multiplayer, dar creatorii promit că va merita să participi la curse împreună cu prietenii și că nu va conta neapărat cine iese pe primul loc, ci un amalgam de factori va contribui la clasamentul final.

DriveClub se lansează pe Playstation 4 la jumătatea lui octombrie.

Citește și: