Nvidia Shield, tableta adevăraților gameri: are cel mai bun procesor Nvidia și controller wireless

Nvidia Shield, tableta adevăraților gameri: are cel mai bun procesor Nvidia și controller wireless

Nvidia își extinde gama de tablete Shield, odată cu lansarea procesorul pentru dispozitive mobile Tegra K1. Tableta Nvidia Shield este gândită pentru gaming și dispune de un controller wireless pentru cei mai împătimiți dintre jucători.

NV_SHIELD_Tablet+WC_Angled_KeyVisual-12-titanfall

Nvidia Shield folosește un Tegra K1, procesor cu 192 de nuclee GPU, și este singura construită în mod special pentru gameri. Ecranul este full HD, de 8 inci, cu difuzoare frontale pentru un sunet puternic. Tableta dispune de o husă care protejează ecranul și poate fi folosită drept suport pentru a obține cel mai bun unghi de vizionare, se arată în comunicatul remis „Playtech“.

Nvidia a construit și un controller wireless, care oferă precizia, latență scăzută și ergonomia de care gamerii au nevoie. Opțional, tableta dispune de un modul LTE, astfel încât utilizatorii să se bucure de jocurile preferate oriune s-ar afla. „Dacă ești gamer și folosești o tabletă, atunci Nvidia Shield a fost creată în mod special pentru tine. Oferă o performanță excepțională și include caracteristici adaptate pentru gaming, astfel încât și cel mai pasionat gamer să se bucure de cea mai captivantă experiență, indiferent de locul în care se află“, a declarat Jen-Hsun Huang, cofondator și director executiv Nvidia.

Funcționalități oferite de Nvidia Shield:

PC Streaming: Prima tabletă care poate face streaming de jocuri de pe un PC (desktop sau laptop), folosind tehnologia Nvidia GameStream compatibilă cu seria de procesoare grafice Nvidia GeForce GTX.

Nvidia GRID Cloud Streaming: Prima tabletă care poate face streaming de jocuri din cloud. Utilizatorii găsesc pe Nvidia GRID cloud gaming beta, disponibilă excluziv pentru utilizatorii Shield din Carolina de Nord, o librărie de jocuri PC pe care le pot salva în cloud.

Twitch și Nvidia ShadowPlay: Prima tabletă cu ShadowPlay, o funcționalitate avansată de înregistrare, care permite utilizatorilor să salveze și să distribuie pe platforma Twitch cele mai importante momente ale jocului. În plus, tableta Shield este echipată cu o cameră frontală de 5MP care oferă o imagine îmbunătățită a gamerului în timpul sesiunii, aceasta putând fi suprapusă peste secvențele difuzate pe Twitch către prieteni sau către adversarii din întreaga lume.

Console Mode: Prima tabletă care dispune de Nvidia Console Mode, ce transpune gameplay-ul de pe tabletă pe ecranul generos al televizorului. Utilizatorii își pot conecta controller-ul wireless Shield pentru a se juca relaxați, așezați pe canapea,orice joc disponibil pe PC sau pe platforma Android, pentru a naviga pe Internet sau pentru a urmări filmele preferate la o rezoluție nativă 1080p HD.

Un hands-on cu tableta Nvidia Shield


Controller pentru gamerii pasionați

Controller-ul wireless Shield este cel mai avansat dispozitiv de acest tip, permițându-le utilizatorilor să își îmbunătățească performanțele în jocuri. Pot fi conectate prin Wi-Fi direct până la patru controllere wireless, pentru sesiuni de gaming cu prietenii. Este primul controller de precizie creat pentru streaming de jocuri de PC sau Android. Acesta dispune de un jack pentru suport audio stereo sau pentru discuții în timpul jocului, are un touch pad, control al volumului și un motor revoluționar pentru comenzi și căutări vocale.

Mai mult, noua tabletă are preinstalată aplicația Nvidia ShieldHub, centrul experienței de gaming oferită de Shield. Cu ajutorul aplicației, utilizatorul are acces printr-o singură atingere la o selecție ce include cele mai bine optimizate jocuri pentru platforma Android disponibilă pe Shield, dar beneficiază și de funcția de lansare rapidă a jocurilor și aplicațiilor instalate.

De asemenea, în pachet este inclus jocul Trine 2: Complete Story produs de studioul Frozenbite. Un mare succes pe platformele PlayStation, Xbox și Steam, jocul este acum optimizat pentru o experiență de joc extraordinară adaptată procesorului Tegra K1. În plus, tableta Shield oferă acces complet la plaftorma Google Play.

Preț, disponibilitate și accesorii

Tableta Shield, cu memorie de 16, respectiv 32 GB și slot pentru carduri microSD (de până la 128GB) este disponibilă în variantele Wi-Fi sau Wi-Fi și LTE, la prețuri începând cu 299 de dolari, iar husa de protecție poate fi achiziționată la preţul de 39 de dolari. Controller-ul wireless Shield este disponibil pe piață la prețul de 59 de dolari. Atât tableta, cât și cele două accesorii sunt disponibile pentru precomandă în Statele Unite, Canada și anumite țări europene.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: