Gamerii pe mobil se plictisesc foarte repede de jocuri

Gamerii pe mobil se plictisesc foarte repede de jocuri

O singură zi este suficientă pentru ca să se plictisească de un joc şi să-şi instaleze altceva.

mobile-game gamer ios android

care se îndeletnicesc cu această activitatea prin intermediul unui smartphone sau al unei tablete nu termină niciodată un joc. Indiferent dacă sunt plictisiţi sau pur şi simplu se află într-o perpetuă căutare de ceva mai bun, rezultatul este inevitabil acelaşi, Jucătorii pe mobil se pare că nu pot dedica acelaşi volum de atenţie unui titlu de pe telefon, precum unuia de consolă sau PC.

La aceste concluzii enumerate mai sus au ajuns cei de la Swrve, o companie care în ultimele 90 de zile a agregat detalii de la un număr fabulos de 10 milioane de jucători. Aceşti au fost urmăriţi în timp ce se jucau titluri consacrate de la studiori precum Activision, Gameloft, Epic Games şi alţii. Respectivele titluri au fost alese tocmai din cauza combinaţiei dintre calitatea gameplay-ului şi a detaliilor grafice. Conluzia a fost unanimă în permanenţă, majoritatea celor care se joacă în acest format, renunţă să mai intre în acelaşi joc după primele 24 de ore. După 30 de zile, un procent infim de 5,5% dintre cei care s-au apucat de un titlu mai reuşesc să piardă câteva minute în faţa lui.

Situaţia decoperită este şi mai sumbră în momentul în care ne rezumăm la sesiuni de gaming pe un joc. Practic, ne referim la numărul exact de dăţi pe care l-am petrecut intrând într-un joc. Aproximativ jumătate dintre toţi jucătorii pe platforme mobile intră de un maxim de 4 ori într-un titlu, în timp ce 19% se rezumă la a acorda o singură şansă unui astfel de download digital.

Se aplică şi în cazul vostru aceste statistici? Eu de fiecare dată când experimentez un joc pe iPad, mai ales când cheltuiesc pe el o sumă bani, îmi este imposiibil să nu-l termin sau să nu-i aloc câteva zeci de ore.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: