17 dec. 2013 | 12:20

Gamerii au fost în 2013 cea mai bună destinaţie pentru malware

ACTUALITATE
Gamerii au fost în 2013 cea mai bună destinaţie pentru malware

Un studiu recent al celor de la Kaspersky Labs a confirmat că gamerii au fost în acest an victima celor mai multe

studiu infectii malware gamers games

Protecţia antivirus nu mai este nici pe departe suficient de productivă în a vă menţine sistemul în siguranţă. În 2013, aveţi nevoie de un antivirus, un anti-spyware, . În plus, toate acestea trebuie utilizate într-un mod cât mai precis, ca să nu mai zic că recomandabil este să le descărcaţi manual de pe internet atunci când apar versiuni noi.

Un studiu recent al celor de la Kaspersky Labs confirmă cu precizie elveţiană două lucruri. În primul rând, PC-urile clasice continuă să fie gazda ideală pentru aplicaţii maliţioase. În al doilea rând, gamerii au căzut victimă programelor de tip malware de 11,7 milioane de ori în 2013.

,,Tocmai am avut parte de două dintre cele mai mari lansări de console din toate timpurile, cu PlayStation 4 şi Xbox One. Asta înseamnă că vor exista şi mai mulţi gameri ce pot cădea victime unor atacuri cibernetice, mai ales acum când atât Microsoft cât şi Sony se folosesc de internet pentru a oferi o experienţă de gaming completă. Şi nu uitaţi PC-urile, în continuare cea mai populară platformă de gaming şi ţinta favorită a criminalilor cibernetici.” David Emm – cercetător cu o vechime foarte mare în domeniul securităţii a încercat să ne lămurească în legătură cu faptul că nici viitorul nu sună foarte bine pentru pasionaţii de jocuri.

 

Pentru că această situaţie foarte gravă necesită un sfat pe măsură, cei de la Kaspersky Labs ţin vă vă amintească din nou faptul că o ofertă online care sună prea bine încât să fie adevărată, probabil că nu este adevărată. Din acest motiv, cel mai bine ar fi să evitaţi click-uri pe diverse link-uri cu destinaţie necunoscută. Nu în ultimul rând, folosiţi parole cât mai complexe şi diversificate pentru fiecare site în parte care necesită una.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele