Galaxy introduce prima variantă single-slot pentru GTX 750 Ti

Galaxy introduce prima variantă single-slot pentru GTX 750 Ti
19:00 13.10.2014

Galaxy obișnuia să lanseze placăile grafice sub brandul KFA2 în Europa, însă se pare că au renunțat de curând la acel nume.

Galaxy-GeForce-GTX-750-Ti-Razor-2

 

Noua placă grafică ce ocupă un singur slot este acum disponibilă sub brandul inițial Galaxy cu numele GeForce GTX 750 Ti razor. Aceasta este doar a doua placă cu acest chipset ce eeste disponibilă într-o variantă ce ocupă un singur slot PCI. De ce am avea nevoie în primul rând de o astfel de placă? Ei bine nu toți cei care își construiesc un sistem sau fac un upgrade beneficiază de mult spațiu pentru placa grafică, și având în vedere că chipset-ul GTX 750 Ti este destinat segmentului mainstream, mulți dintre utilizatori beneficiază probabil de carcase mici.

Frecvența de bază a chipset-ului este de 1020 MHz și permite un boost până la 1080 MHz. Placa deține o memorie video de 2 GB GDDR5 cu o frecvență de 5.4 GHz pe interfața de memorie de 128 biți. Placa folosește un radiator de dimensiuni reduse pentru a conecta cele trei elemente importante, GPU-ul, memoria video și VRM-ul, un radiator construit din cupru placat cu nichel. Nu există conectori auxiliari de alimentare pe acestă placă având în vedere că are nevoie de doar 60 W iar slot-ul PCI Express x16 poate oferi 75 W. Acest lucru ajută la capitolul cable-management unde mai pui că o sursă de 300 W este suficientă pentru întreg sistemul.

Configurația single-slot limitează de asemenea numărul de ieșiri video ale plăcii, însă aceasta include totuși un conector HDMI un DVI-D și un D-Sub ce pot fi folosite simultan. Nu există suport SLI pentru această placă însă suportă toate tehnologiile Nvidia precum G-Sync TXAA, FXAA, Adaptive Vertical Sync and Nvidia Surround, DirectX 11.2 și OpenGL 4.4. Prețul va fi unul destul de mic, și anume maxim 140 Euro în funcție de retailer-ul ales.

Galaxy-GeForce-GTX-750-Ti-Razor-1

Galaxy-GeForce-GTX-750-Ti-Razor-3

Galaxy-GeForce-GTX-750-Ti-Razor-4

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI