Flippypad, un concept de consolă portabilă modulară

Flippypad, un concept de consolă portabilă modulară

Flippypad este un concept de consolă de gaming portabilă, bazată pe idee de modularitate impusă de Project Ara de la Google.

Flippypad consola modulara

Pe aceeași idee ca Project Ara, Flippypad este construit tot din module detașabile și upgradabile, iar destinația principală a acestui dispozitiv este gaming-ul. Conceptul este realizat de designer-ul Samuel Herb și demonstrează cum se poate realiza o consolă portabilă de gaming, cu ajutorul ideii de modularitate. Ideea vine mai mult în ajutorul transformării unui smartphone într-o veritabilă consolă de gaming, prin atașarea unui gaming pad. Conceptul deține de asemenea și butoanele laterale denumite shoulder buttons, butoane care sunt prezente pe mai puține adaptoare de gaming pentru smartphone sau tabletă, și sunt vitale în controlul jocurilor.

Momentan vorbim doar de un proiect, pentru care autorul speră să obțină ceva popularitate, ajungând astfel la urechile gigantului Google, care l-ar implementa ca și accesoriu pentru Project Ara. Probabil acesta va fi unul dintre proiectele interesante ce pot intra în competiția deschisă de Google, pentru căutarea celui mai bun modul. Gaming-ul este cu siguranță una din activitățile cele mai populare pentru un smaprthone, iar dispozitivul dezvoltat de Google va deține puterea de procesare necesară rulării unui joc la fel ca și pe smartphone-urile actuale.

Citește și: