18 apr. 2014 | 19:54

Google oferă 100.000 dolari pentru cel mai bun proiect de module pentru Ara

ACTUALITATE
Google oferă 100.000 dolari pentru cel mai bun proiect de module pentru Ara

Cu siguranță ați auzit până acum de project Ara de la Google, un concept care ar putea să revoluționeze segmentul smartphone-urilor.

Google Project Ara

Dacă nu ați aflat de acest proiect Google, Project Ara reprezintă un smartphone complet modular, unde ficare modul în parte poate fi upgradat pe viitor inclusiv componentele interne ca procesorul sau memoria RAM. Smartphone-ul ar trebui să apară pe piață undeva la începutul anului 2015 dacă toate lucrurile merg cum trebuie. Totuși, ce înseamnă un smartphone modular dacă nu sunt mai multe module pentru el? Google a anunțat un concurs cu un premiu în valoare de 100.000 dolari pentru cel care vine cu cel mai bun modul. Juriul va analiza produsul după inovativitate, eleganță, calitate, impact și potențialul de a fi un produs comercial. Modulul respectiv trebuie sp fie folosit în situații zilnice așadar modulele inovative însă destinate unei nișe foarte restrânse probabil nu vor fi luate în considerare așa de mult.

Google speră că premiul de 100.000 dolari pe care îl oferă dezvoltatorilor, să îi motiveze să creeze o serie de elemente interesante care ar putea fi folosite în cadrul lui Project Ara. Pentru doi dintre cei clasați după câștigător va fi oferit hardware-ul necesar pentru a dezvolta proiectele acestora precum și o excursie la următoare conferință Google Project Ara pentru dezvoltatori menționează Technewsworld.com