Final Fantasy XIV este cel mai potrivit joc pentru persoanele cu handicap

Final Fantasy XIV este cel mai potrivit joc pentru persoanele cu handicap

Deşi nu mă aşteptam să existe undeva un astfel de premiu, creatorii XIV tocmai l-au câştigat de la abblegamers.com.

Final_Fantasy_XIV a realm reborn

Cum noţiunea de gamer nu mai este de foarte mult timp asociată doar persoanelor de sex masculin, într-un mod similar şi persoanele cu diverse tipuri de handicap ar trebui să beneficieze de opţiuni reale şi varietate când vine vorba de gaming. Pe astfel de principii a fost creată comunitatea din spatele AbbleGamers.com.

: A Realm Reborn este un joc reinventat recent de cei de la Square Enix. În principiu a fost lansat pentru a compensa numărul celor care s-au distanţat de MMORPG-uri în ultimii ani şi care şi-au dorit să participe la o poveste din universul Final Fantasy. De asemenea, dacă este să respectăm calificativul celor de la Able Gamers, cel mai nou Final Fantasy este gândit şi pentru cei care au diverse inabilităţi şi handicapuri.

Accesible Mainstream Game of The Year este premiul primit de creatorii FF XIV, cu o notă de 9.1 din 10 pentru elemente de gaming precum precizie, gaming cu o singură mână, accesibilitate pentru oameni surzi, subtitrare şi experienţă de joc pentru daltonişti. Pentru că nu este deloc uşor să beneficiezi de o astfel de distincţie printr-un joc care la prima vedere nu pare să implice vreun compromis, Naoki Yoshida, producătorul şi regizorul jocului nu a ezitat în a-şi exprima entuziasmul. ,,Suntem foarte mândri să primim AbleGamers’ Mainstream Game of the Year Award. Vizavi de aspectul vizual, mai ales legat de modul în care sunt afişate culorile, am luat în calcul feedback-ul jucătorilor şi am realizat în permanenţă actualizări, astfel încât, fiecare jucător de pe mapamond să se poată bucura de joc. Suntem foarte hotărâţi ca această practică să meargă mai departe. Aş dori să-mi exprim gratitudinea într-un mod formal celor de la AbleGamers pentru recunoaşterea efortului”.

Sunt curios dacă mediatizarea la scară largă a unor astfel de premii va stimula dezvoltatorii să aiba în vedere şi această comunitate destul de serioasă de gameri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: