ESET NOD 32 Antivirus 8 și ESET Smart Security 8, lansate oficial

ESET NOD 32 Antivirus 8 și ESET Smart Security 8, lansate oficial

ESET anunță lansarea celei mai noi generații a produselor sale de securitate destinate utilizatorilor casnici: ESET NOD32 Antivirus 8 și ESET Smart Security 8. 

eset

Cea mai recentă linie de produse include protecție Botnet și sistem avansat de blocare a exploit-urilor, oferind totodată funcții anti-phishing și capacități de scanare a fluxurilor de date din mediile sociale.

Aceste noi caracteristici le oferă utilizatorilor ESET NOD32 Antivirus 8 și ESET Smart Security 8 un nivel sporit de securitate, în timp ce aceștia își verifică mesajele email, navighează pe web sau își verifică online conturile bancare,” spune Ignacio Sbampato, Chief Sales & Marketing Officer la ESET. “Împreună cu protecția noastră anti-malware multiplu premiată, suntem încrezători că noile funcționalități adăugate vor aduce valoare sporită clienților noștrii.”

Potrivi tCisco Annual Security Report 2014 și 2014 Midyear Security Report, exploit-urile Java și-au adjudecat până la 91% din indicatorii de compromitere (IOC) în noiembrie 2013, crescând până la 93% începând cu 2014, urmate fiind de exploit-uri ale Adobe Reader, Microsoft Excel și Microsoft Word, cu o cotă de 3%.

Acești indicatori de configurații compromise indică de obicei un comportament total neobișnuit al unei aplicații software anumite. Acest comportament se manifestă prin faptul că încearcă să se preia controlul sau să se „exploateze” vulnerabilitățile, erorile sau bug-urile specifice aplicației software, cu scopul final de a se prelua controlul asupra întregului computer. Atât ESET NOD32 Antivirus 8 cât și ESET Smart Security 8 protejează utilizatorii de PC-uri împotriva acestui tip de exploatări prin modulul Enhanced Exploit Blocker.

ESET Smart Security 8 introduce, de asemenea, o caracteristică nouă de protecție botnet care protejează computerul împotriva tentativelor prin care se încearcă preluarea controlului acestuia de la distanță, pentru ca ulterior, forța de calcul a acestuia să fie utilizată în scopuri răuvoitoare, în cadrul unor vaste rețele de calculatoare infectate, controlate de către atacatori (rețelele botnet). În 2014, Raportul Verizon ce investighează pierderile de date arată că activitatea botnet a reprezentat categoria de crimeware care a deținut ponderea cea mai mare, de 86%.

În anul 2013 de pildă au fost identificate atacuri botnet cu un nivel de sofisticare foarte înalt. Tehnologia din interiorul ESET Smart Security® 8 descoperă modele de comunicații de rețea nespecifice, caracteristice rețelelor botnet. O astfel de demascare a unei activității malware tip botnet a fost operațiunea Windigo, efectuată de către laboratoarele de cercetare ESET în primăvara trecută.

Au fost astfel descoperite peste 25.000 de servere infectate, folosite de peste doi ani pentru a redirecționa o jumătate de milion de vizitatori web către conținut malware, în fiecare zi. În total, botnet-ul a permis atacatorilor să trimită mai mult de 35 milioane de mesaje spam pe zi.

ESET Smart Security 8 include, de asemenea, caracteristici de securitate cu eficacitate dovedită, cum ar fi modulele Anti-theft (anti-furt), Control Parental și Firewall Personal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: