16 sept. 2014 | 10:00

Un malware de Twitch vă golește portofelul de Steam

Un malware de Twitch vă golește portofelul de Steam

Un nou malware descoperit zilele trecute pe reţeaua face ravagii printr utilizatorii de Steam care fac un simplu click pe diverse link-uri.

twitch-vulnerabilitate steam

În cazul în care mai aveaţi nevoie de o dovadă pentru a fi siguri că nu este bine să vă conversaţi online cu străini, aceasta vine de la  Twitch. Riscul la care vă expuneţi, dacă vă încântă să socializaţi cu necunoscuţi, să aveţi încredere în promisiunile lor şi să faceţi click pe diverse link-uri, tocmai a fost detaliat zilele trecute într-un raport al celor de la F-Secure.

Aceştia din urmă au detaliat comportamentului unui nou malware care a început să se propage prin Twitch şi care vizează conturi de Steam. Aparent, totul pleacă de la nişte boţi care iniţiază conversaţii cu necunoscuţi promiţându-le acestora diverse obiecte rare utilizabile în Counter-Strike: Global Offensive. Partea tristă apare când persoanele reale de la capătul celălalt al firului dau click pe un link doar pentru a se trezi că nu mai au nici un ban în portofelul lor virtual din Steam. Malware-ul poartă numele de Eskimo şi, pe lângă faptul că vă fură banii din Steam, este capabil să realizeze capturi de ecran, să vă adauge noi prieteni pe Steam şi să transfere acestora bunătăţile voastre digitale.

„Totul este realizat prin intermediul calculatorului victimei, deoarece Steam are un sistem de securitate implementat care previne autentificarea şi transferul de obiecte de pe un computer nou“, notează F-Secure. După spusele celor de la F-Secure, malware-ul este foarte bine pus la punct şi nu ar putea fi remediat decât dacă cei de la Valve ar introduce o măsură de securitate suplimentară menită să prevină transferul de conţinut digital către prieteni proaspăt adăugaţi.

Oficialii Twitch au confirmat deja că au blocat link-ul care a cauzat problema, dar dacă aţi făcut click recent pe o adresă necunoscută, ar fi bine să vă scanaţi sistemul de viruşi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele